StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI DANI TRČANJA

Tri, dva, jedan – krenulo prvo ‘poluvrijeme‘ manifestacije, Mato Franković: ‘Ne treba više nikome objašnjavati što za Grad znači DuMotion!‘

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2023. - 10:01
Alen Bošković, voditeljica Darjja Žanetić, i gradonačelnik Mato Franković, koji j otvorio DuMotionMihael Barisic/Cropix/Cropix

Boris Čikato, nekoć uspješan judaš, danas trener, godinama je jedan od članova organizacijskog odbora dubrovačkih dana trčanja. Pohvalit će se kako su sve složili u rekordnom vremenu za prvo ‘poluvrijeme‘, utrku zidinama, te dječje utrke.

- Veliki broj volontera je uključen, te je zahvaljujući njima, a neki su već godinama, te znaju što i kako treba, sve je lakše – istaknuo je.

Drugo ‘poluvrijeme‘ trkačke manifestacije, točnije, njeno finale, na programu je sutra kad će u 9.30 sati biti označen start utrke građana na pet kilometara, te Dubrovačkog polumaratona. To su dva događaja koja vode natjecatelje van zidina. Prva dva su ‘unutra‘. U Rožatu je okret Dubrovačkog polumaratona, finala manifestacije.

Već od prvog izdanja Dubrovačkih dana trčanja ekipa na čijem je čelu Alen Bošković, bivši vaterpolist, reprezentativac, igrač koji je osvajao naslov prvaka Europe sa splitskim POŠK-om i svojim Jugom, danas tajnik Dubrovačkog saveza športova, visoko je podigla ljestvicu organizacije. Imali su pomoć od ljudi, koji imaju znanja i iskustva organizacije ovakvih priredbi. Danas su oni ti koji pomažu drugima.

I ovogodišnja manifestacija okupila je zaljubljenike u trčanje sa svih strana svijeta. Redom, pogled na listu prijava za prvi čin ‘vodi‘ nas u više od dvadeset država. Nema tko od sudionika nema u ruci mobitel, ‘pali‘ selfije, te šalje slike sa Straduna…

Pred sudionicima utrke zidinama, broj je i ove godine ograničen (prvih stotinu je dobilo tu priliku), zadatak je dug oko dva kilometra, međutim, čeka ih na tom putu 1080 skalina. Ne kreću svi skupa, sljedeći kreće nakon pola minute..

- Čestitam Alenu i njegovoj ekipi na organizaciji. Hvala Du Motionu. Ne treba više nikome objašnjavati što znači za Grad ova manifestacija - istaknuo je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Pozdravio sve sudionike, te proglasio otvorenim sedmo izdanje Du Motiona.

Prvi sudionik utrke zidinama krenuo je točno u 10 sati....

18. lipanj 2024 11:49