StoryEditorOCM
OstaloSJEĆANJE |

TREĆA GODIŠNJICA SMRTI ANDRIJE HABULINA, MAJSTORA JUDA ‘Treneru, hvala, učinio si naše živote boljim i ljepšim!‘

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2020. - 11:05
Treća godišnjica smrti Andrije Habulina - Frano Stjepović, Mateo Semiz, Igor Janković, Klara Mitrović i Leo Bulić položili su cvijeće na grob oca dubrovačkog juda, osnivača Judo kluba Dubrovnik 1966., na Boninovu foto: Božo Radić/HANZA Media
Čuvaju judaši, ne samo dubrovački, uspomenu na svog trenera Andriju Habulina. Na današnji dan prije tri godine, 20. lipnja 2017., velikan ne samo dubrovačkog i hrvatskog juda, već i svjetskog, zauvijek je zaklopio svoje oči u 80. godini života.
Habulin nije bio samo trener. Većini je, isticale su generacije i generacije judoka, bio drugi roditelj. Dječački se radovao njihovim uspjesima, te uvijek vjerovao kako mogu oni još i bolje.

Habulin je tisućama i tisućama članova njegovog Judo kluba Dubrovnik 1966., koliko ih je prošlo kroz klub u više od pola stoljeća, a što su oni uvijek isticali, učinio živote boljim i ljepšim. Radio je sa srcem, bez kalkulacija i osobnog interesa.

Priču zvanu dubrovački judo počeo je Habulin pisati 60-ih godina prošlog stoljeća na starim strunjačama. Krenuo je od nule. Impozantna je danas brojka onih koje je odveo do pobjedničkog postolja, ne samo na državnim prvenstvima, već i na velikim međunarodnim natjecanjima.

Delegacija njegovog Judo kluba Dubrovnik 1966. položila je prijepodne cvijeće te upalila svijeće na njegovo posljednje počivalište na groblju Boninovo.

image
Andrija Habulin (28. kolovoza 1937. - 20. lipnja 2017.)
17. listopad 2024 16:25