StoryEditorOCM
OstaloORGANIZATOR TRIATLON KLUB DUBROVNIK

Točno u 7 sati označen je u Cavtatu start Konavle Triatlona, zadatak prava ‘sitnica‘ - gotovo 113 kilometara, a pobjednici su...

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2022. - 09:42
Konavle Triatlon je prva utrka duge distance na području Dubrovačke rivijere ove godineTonći Plazibat/Cropix/

Okupili su se prije 7 sati, zagrijali se, a prije nego su krenuli - kratak dogovor. Daniel Marušić, i sam natjecatelj, pozdravio ih je sve u ime organizatora, Triatlon kluba Dubrovnik. Podsjetio na zadatak koji je pred njima, a on je bio 1900 metara plivanja, potom 90 kilometara vožnje biciklom, te na kraju 21 kilometar trčanja.

Najkraći dio zadatka odrađen je u cavtatskoj luci. Od plivališta prema Beach baru Spinaker hotela Croatia i natrag, tri kruga. Zatim biciklistički dio. Početak u tranzicijskoj zoni, koja je tik do plivališta, kod spomenika Baltazaru Bogišiću.

- Čeka vas prvo uspon do Zvekovice, zatim putem do Pridvorja kroz polje do Ljute, Grude, magistralom kroz Čilipe, i opet na Zvekovicu. Ukupno tri kruga – naglasio je Marušić.

image

Konavle Triatlon je prva utrka duge distance na području Dubrovačke rivijere ove godine

Tonći Plazibat/Cropix/

Povratak do tranzicijske zone gdje su ostavili bicikle i biciklističku opremu te krenuli na posljednju disciplinu, trčanje. U uputama je pisalo: Trči se u smjeru hotela Albatros uz more. Oko Albatros Hotela, natrag u Cavtat na glavno križanje, pa pored autobusne stanice, oko Rata, sve uz more šetnicom, Cavtatskom Rivom, putem Dr. Ante Starčevića, i tako ukupno četiri kruga – to je, kad se zbroji, zadatak od 21 kilometar.

Konavle Triatlon je prva utrka duge distance na području Dubrovačke rivijere ove godine. Okupila je ove subote četrdesetak sudionika iz BiH, Crne Gore i Hrvatske. Neki su zadatak dug gotovo 113 kilometara krenuli odraditi sami, neki u štafetama gdje je svaki član imao svoj dio (prvi je plivao, drugi vozio biciklu, a treći trčao). 

Na kraju, prvi ciljem prošao je Goran Pulig. Član Triatlon klub Dubrovnik zadatak je odradio za 4 sata i 48 minuta. Drugi je bio Dragan Jovanović iz Kotora, a treći Daniel Marušić.

Željko Cota, Jakov Buratović i Bruno Kontić su pobjednici u štafetama. Vrijeme 5 sati i 15 minuta.

image

Konavle Triatlon je prva utrka duge distance na području Dubrovačke rivijere ove godine

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Konavle Triatlon je prva utrka duge distance na području Dubrovačke rivijere ove godine

Tonći Plazibat/Cropix/
05. srpanj 2024 20:13