StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKI MALONOGOMETNI SUPERKUP

Tko je gubio s tri razlike i stigao sedam minuta prije kraja na pogodak zaostatka, taj je .... Novi trofej Dubrovčanina i Opuzenca?

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2024. - 09:06

POLUFINALA

Olimissum - Square 4:3

ZAGREB Sutinska vrela. Suci: Mislav Džeko, Mario Lulić i Dino Kramar.

Strijelci: 1:0 Barbarić (13), 2:0 Kytola (13/ag), 2:1 Kytola (15), 3:1 Barbarić (17), 4:1 Rozga (19), 4:2 Kytola (22), 4:3 Barbosa (33).

OLMISSUM: Rozga, Kustura, Jurlina, Žilić, Copić, Zemunik, Đurić, Marčić, Juretić, Kolobarić, Barbarić, Kuzmić, Vuković, Branco. Trener: Frane Despotović.

SQUARE: Primić, Barbosa, Đuraš, Džanković, Kytola, Jurišić, Curić, De Souza Santos, Lang, Kljunak. Trener: Ivo Jukić.

Futsal Dinamo - Stanoinvest Futsal Pula 3:2

ZAGREB Sutinska vrela. Suci: Nikola Jelić, Mario Budimir i Vedran Babić.

Strijelci: 1:0 Horvat (7), 2:0 F. Novak (9), 3:0 Pasariček (12), 3:1 Mataja (20), 3:2 Bilić (33).

FUTSAL DINAMO: Piplica, Konsuo, Mužar, Zonjić, F. Novak, Pavlić, Gudasić, Čop, Pasariček, Horvat, Cigler, Čekol, Prgomet, T. Novak. Trener: Matija Đulvat.

STANOINVEST FUTSAL PULA: Schmitt, Pacheco, Mataja, Paus, Vukmir, Starčić, Da. Moravac, De. Moravac, Garcia Gual, Bendali, Galešić, Bilić, Siljan, Dos Santos. Trener: Alvaro Martinez Castillo.

Poraz Squarea u polufinalu hrvatskog Superkupa, Olmissum je bio bolji, te će ‘crveno plavi‘ igrati u Zagrebu za treće mjesto protiv Stanoinvest Futsal Pule, koja je poražena od domaćina, aktualnog prvaka. 

U oba ogleda na kraju pogodak razlike. Olmissum je vodio s 2:0, te 4:1. Square je stigao na pogodak zaostatka, i to sedam minuta prije kraja utakmice, ali do izjednačenja nije uspio doći. Prva dva pogotka za Square postigao je kapetan finske reprezentacije, Jukka Kytola, a treći desni bek, Brazilac Eduardo Marcos Nascimento Barbosa.

Prvo ime Olmissuma bio je David Barbarić. U 19. minuti ‘zeleno plavi‘ su stigli do vodstva 4:1 kad je vratar Vinko Rozga pogodio s gola na gol. 

U drugom polufinalu Futsal Dinamo je imao tri pogotka viška (3:0), Stanoinvest Futsal Pula je također, kao i Square protiv Olmissuma, sedam minuta do kraja stigla na pogodak zaostatka, igrala na sve ili ništa u završnici, bez vratara, ali nije uspjela...

Za treće mjesto Square i Stanoinvest Futsal Pula igraju ovog ponedjeljka, 14. listopada, od 16.30 sati, a finale za prvi trofej u novoj sezoni između Futsal Dinama i Olmissuma počinje u 19 sati. I dok su se polufinala igrala u dvorani Sutlinska vrela, završne dvije utakmice hrvatskog malonogometnog Superkupa se igraju u ‘Ciboni‘, domu Dražena Petrovića. 

Hoće li Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić, koji su u protekle dvije sezone bili prvaci sa zagrebačkim ‘Plavima‘, doći do novog trofeja? 

Televizija MAX Sport 1 prenosi obje utakmice završnice. 

14. listopad 2024 09:10