StoryEditorOCM
OstaloPRIJAVE DO 24. KOLOVOZA

Sve je spremno za 15. Dančarski maraton ‘Đuro Kolić‘, ali i za ACI CRO Cup, Joško Pulić: ‘Imamo novitet!‘

Piše Tonči Vlašić
19. kolovoza 2023. - 23:29
Mihovil Španja je 2022. godine označio start 14. Dančarskog plivačkog maratona, koji je ujedno bio i CRO Cup utrka i veteransko PHTonci Plazibat/Cropix

Prijave za nastup na petnaestom izdanju Dančarskog plivačkog maratona ‘Đuro Kolić’ su u tijeku. Rok ističe u četvrtak, 24. kolovoza. Maraton se održava u subotu, 26. kolovoza. Start i cilj je, kao i uvijek, na Dančama.

- Imamo novitet! Kao i prošle godine, plivati će se na postavljenoj trokut stazi, s tri okretne bove – ali ove godine plivamo u smjeru kazaljke na satu, što znači da se bove okreću desnim ramenom (prva okretna bova ispod Hotela Libertas, druga na ponti kod kupališta Boninovo, treća na Dančama – za plivačice i plivače koji plivaju 5 kilometara). I ove godine će nam se pridružiti najbolje hrvatske daljinske plivačice i plivači, na jednoj od utrka serijala ACI Cro Cup (plivački maratoni diljem hrvatske obale), koji će ujedno biti i Prvenstvo Hrvatske na distanci 5 kilometara za dobne skupine Hrvatskog saveza daljinskog plivanja (3 kruga naše staze). Vjerujem da će svima biti gušt plivati uz najbolje hrvatske daljinske plivačice i plivače – istaknuo je Joško Pulić iz Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti za dančarski plivački maraton, utrke 1700 metara ili 5000 metara, na stranici dance.hr, te tu pronaći sve obavijesti vezane za ovogodišnje natjecanje.

- Prijave je moguće obaviti samo i isključivo online. Nema mogućnosti prijave na dan utrke na Dančama – poručili su iz Udruge.

Subotnji program na Dančama, 26. kolovoza, počinje u 7.30 sati. Preuzimaju se brojevi (body tattoo naljepnica), chip narukvica, majica... U 8.40 sati sudionici će dobiti upute glavnog suca. Ulazak u more je u 8.55 sati, a zajednički start je u 9 sati. Natjecatelji koji plivaju 1700 metara imaju odraditi jedan krug, oni koji plivaju 5000 metara tri kruga, kao i oni koji se natječu za Cro Cup  i prvenstvo Hrvatske na 5 kilometara.

image

2021. godine pobjednik Maratona Đuro Kolić na Dančama bio je Dubrovčanin Đivo Damić

Osim Dančarskog plivačkog maratona na 1700 metara i 5000 metara održat će se dječja utrka za rođene 2013. godine i mlađe.

Vremensko ograničenje za  utrku na 1700 metara je  40 minuta nakon pobjednice ili pobjednika,  dok je za utrku na 5000 metara ograničenje jedan sat nakon pobjednice ili pobjednika.

06. listopad 2024 19:02