StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

SQUARE ŽELIO OTVORITI VRATA GOSPINA POLJA Zna se kad se igra četvrtfinale, ali...

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2020. - 18:11
Square i Crnica će boj za polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske igrati u srijedu, 8. srpnja, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, i to s početkom u 20 sati. Podsjetnik, nema popravnog u doigravanju. I u polufinalu, te finalu, igra se samo jedna utakmica, i to na terenu bolje plasiranog. 

Dubrovački klub je želio otvoriti vrata gledateljima. Na tribine je moglo ući (samo) 300 gledatelja. Ne i više, a razlog zbog čega se morao ograničiti broj 'sretnika' je dobro poznat. Međutim,...

- Nažalost, dobili smo odluku po kojoj neće biti gledatelja do kraja sezone, kako će se doigravanje za prvaka, te sve kvalifikacije za popunu lige, za ostanak u ligi, igrati bez prisustva gledatelja. Bili smo sretni nakon pobjede u Splitu, točnije, činjenice da ćemo biti domaćini u četvrtfinalu, ponadali se kako ćemo imati podršku s tribina, ali, nažalost, razvoj situacije oko koronavirusa nam nije išao na ruku, te od toga neće biti ništa - javio se predsjednik Squarea Željko Raguž.

Tako je 'nestala' vijest - igrat će se pred gledateljima. Nažalost, da, razoj epidemiološke situacije u zadnje vrijeme u Lijepoj našoj nije išao na ruku malonogometašima, koji igraju u zatvorenom, u dvoranama. Square je, podsjetnik, domaćinstvo u četvrtfinalu uhvatio u posljednjih 40 minuta ligaškog dijela sezone, posljednjem kolu, i to zahvaljujući uspjehu u Splitu protiv AFC Universitasa, pobjedi 9:7, ali i kiksu baš Crnice, koja je uoči zadnjih 40 minuta bila treća, a koja je 7:6 porazom u Vrgorcu pala za dva mjesta. Preskočio je Futsal Dinamo, te Square. Crnici je i bod u Vrgorcu bio dovoljan da bude ispred dubrovačkih 'crveno plavih', te ona bude njima domaćin, a ne njihov gost. 

'Crveno plavi' su dan nakon utakmice u Splitu i pobjede protiv AFC Universitasa dobili slobodno, ali neće odmarati i u nedjelju jer je već u srijedu četvrtfinale. Trener Frane Despotović zakazao je navečer trening u dubrovačkoj dvorani. Square neće protiv Crnice moći računati na sve boljeg Marka Kuraju, koji je isključen u posljednjem kolu ligaškog dijela i koji ne bi trebao biti dodatno kažnjen (dakle, jedna utakmica kazne), te Antonia Konsua, koji je protiv AFC Universitasa dobio treći žuti. Ostalima su izbrisani kartoni. Čisti ulaze u doigravanje.  

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE
Četvrtfinale, igra se jedna utakmica na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu sezone:
Novo vrijeme Apfel (1) - Alumnus (8), Olmissum (2) - Vrgorac (7), Futsal Dinamo (3) - Uspinjača Gimka (6), te Square (4) - Crnica (5). U polufinalu i finalu se također igra jedna utakmica, i to na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu sezone. 
16. travanj 2024 11:18