StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Square doveo novog igrača, te krenuo na put, igra TV dvoboj kola, hoće li preuzeti vodstvo na tablici?

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2024. - 07:40

Otvara Square 15. kolo prvenstva, gost je Osijeka. To je TV dvoboj od 20 sati (MAX Sport 1), i ujedno jedina utakmica kola koja se igra ovog petka, 16. veljače.

Prošlo kolo Square je uzeo bod u Omišu kod Olmissuma, nije dozvolio ‘Gusarima’ da im uhvate, bodovno se izjednače, već je sačuvao u odnosu na njih tri boda viška, a zatim je dočekao da Stanoinvest Futsal Pula odigra kod kuće 5:5 s Uspinjačom, a Futsal Dinamo u svom domu 4:4 s Vrgorcem, i tako je Square samo bod od lidera, sastava iz Pule, a bodovno poravnat s aktualnim prvakom, Futsal Dinamo. Novo vrijeme i Olmissum imaju po 24 boda, Torcida 16, Crnica 15, Osijek 14, Vrgorac 12, te Uspinjača Gimka 8 bodova.

Uoči gostovanja kod Osijeka dočekali smo novog igrača u Gospinom polju. Brazilac Djaelson Cavalcante Alves Filho je novi igrač Squarea.

Kroz karijeru je predstavljao nekoliko brazilskih klubova, dok je na europskoj sceni dvije sezone proveo u Češkoj nastupajući za Švarog Teplice, a prošle sezone je bio dio najbolje obrane portugalske lige igrajući za Leoes s kojim je ispao u polufinalu prvenstva od Sportinga. Prvi dio sezone proveo je u rodnom Brazilu igrajući za Foz Cataratas. Rođen je 18. rujna 1992., a igra na poziciji zadnjeg igrača.

Osijek je ove sezone kod kuće ostvario jednu pobjedu (Vrgorac 5:3), jedan neodlučan rezultat (Crnica 5:5) i pet poraza (Novo vrijeme 2:4, Stanoinvest Futsal Pula 3:5, Torcida 3:7, Olmissum 3:7 i Futsal Dinamo 1:5). Square u gostima ove sezone tri pobjede (Stanoinvest Futsal Pula 3:2, Vrgorac 1:0 i Crnica 3:2), tri remija (Torcida 2:2, Novo vrijeme 4:4 i Olmissum 1:1) te jedan poraz (Futsal Dinamo 1:4).

U prvom dijelu sezone, u Gospinom polju: Square – Osijek 4:2.

Prošle sezone u Osijeku: Osijek – Square 4:2.

U subotu, 17. veljače, igraju: Uspinjača Gimka – Futsal Dinamo, Vrgorac – Torcida te Crnica – Olmissum, a u nedjelju, 18. veljače: Novo vrijeme – Stanoinvest Futsal Pula.

Square do kraja ligaškog dijela: Vrgorac kod kuće, Uspinjača Gimka u gostima, te Novo vrijeme kod kuće.

02. svibanj 2024 04:21