StoryEditorOCM
OstaloJUNIORSKO PH U JUDU

Šejla Škaljić mijenja kimone u zadnji tren, ali opet osvaja medalju, uspio je to i povratnik na tatami, a uspjele su to i dvije judašice Konavle Cavtata

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2022. - 00:28

Šejla Škaljić i Ana Schmuch su državne doprvakinje, Petra Đurković i Marko Vareškić su osvojili broncu – to su četiri medalje koje su izborile judoke klubova iz najjužnije hrvatske županije na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Škaljić i Vareškić su članovi Judo kluba Dubrovnik 1966., a Schmuch i Đurković Judo kluba Konavle Cavtat. Dubrovnik 1966. je nastupio pod vodstvom Stjepa Roka, dok su Matko Klarić i Niko Đurković predvodili Konavle Cavtat. 

Schmuch je u kategoriji do 44 kilograma borila za zlato s Dorom Letoniom iz Zagreba, koja joj je bila suparnica i na kadetskom prvenstvu. Letonia je opet bila uspješnija. Na kadetskom je Schmuch s tri pobjede i jednim porazom osvojila srebro. Sad su samo njih dvije bile u kategoriji. Prošle godine je Ana bila mlađe kadetska prvakinja Hrvatske i kadetska doprvakinja. To su njezine ukupno četiri medalje s državnog.

Đurković je stigla do svoje sedme medalje na državnim prvenstvima. U Sutlinskim vrelima ostvarila je dvije pobjede i poraz u kategoriji do 48 kilograma. Ove godine je donijela već jednu broncu, i to sa seniorskog prvenstva Hrvatske. Prošle godine kadetska prvakinja Hrvatske...

Vareškić se vratio na tatami. Povratak je obilježio osvajanjem bronce u kategoriji do 100 kilograma. Poraz u četvrtfinalu, pobjeda u borbi za broncu. Tri godine ga nije bilo na natjecanjima. Prije tri godine je na juniorskom prvenstvu bio također brončani, kao i na kadetskom. Broncu je 2018. godine uzeo na mlađe seniorskom prvenstvu, ima još dvije medalje s državnog. Prvu je uzeo 2015. godine, a debi na državnom imao 2012. godine na prvenstvu za dječake do 13 godina u kategoriji do 38 kilograma.

Šejla Škaljić je s dvije pobjede stigla do finala kategorije do 52 kilograma, a u njemu je izgubila od Matee Svečnjak iz Samobora. Prije gotovo dva mjeseca kadetska prvakinja Hrvatske. Prošle godine mlađe kadetska prvakinja, 2019. prvakinja u uzrastu djevojčica. Ukupno devet medalja. Najviše 2021. godine kad je osim zlata na mlađe kadetskom prvenstvu uzela srebro na kadetskom i mlađe seniorskom.

U Sutlinskim vrelima, pamtit će se, očekivala je prvu borbu u plavom, a trebala je u bijelom kimonu. Uvidjela je pogrešku koji trenutak prije nego je trebala izaći na tatami, otrčala je do svoje torbe, presvukla se, te stigla na vrijeme. Borbu je dobila. To je nije omelo.

Igor Janković je bio kontrolor suđenja, a sudili su Klara Mitrović, Dominik Žanetić i još jedno poznato lice, Danijel Kapac, bivši judaš i trener u Dubrovniku i Župi dubrovačkoj. 

image

Judo klub Konavle Cavtat na juniorskom PH - Fran Obradović, Petra Đurković i Ana Schmuch

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik 1966. na juniorskom PH 2022. godine - Marko Vareškić, Franko Lončarica, Šejla Škaljić, Daniel Čučić, Maroje Štrljić, Borna Butijer i trener Stjepo Roko

Tonči Vlašić/
image

Đuro Bunda (Dubrovnik/bijeli kimono), do njega, prvi s desna Luka Ivanković (Mokošica)

Tonči Vlašić/
image

Igor Janković, kontrolor suđenja na prvenstvu Hrvatske

Tonči Vlašić/
image

Klara Mitrović, dubrovački međunarodni sudac na juniorskom PH

Tonči Vlašić/
image

Prva borba Šejle Škaljić na juniorskom PH

Tonči Vlašić/
image

Šejla Škaljić oblači bijeli kimono, i dok to radi, trener Stjepo Roko daje savjete

Tonči Vlašić/
image

Medalje juniorskog prvenstva Hrvatske

Tonči Vlašić/
image

Niko Đurković (Konavle Cavtat)

Tonči Vlašić/
image

Na juniorskom PH nastupile su 53 judašice i 111 judaša, ukupno 164 natjecatelja iz 35 klubova

Tonči Vlašić/
image

Petra Đurković (Konavle Cavtat)

Tonči Vlašić/
image

Stjepo Roko, trener Dubrovnika 1966.

Tonči Vlašić/
image

Igor Janković i Klara Mitrović, dubrovački suci sa znakom IJF-a

Tonči Vlašić/
image

Borna Butijer (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/
image

Fran Obradović (Konavle Cavtat, plavi kimono)

Tonči Vlašić/
image

'Klupa' Judo kluba Konavle Cavtat za vrrijeme nastupa Ane Schmuch

Tonči Vlašić/
image

Medalje juniorskog prvenstva Hrvatske

Tonči Vlašić/
image

Borna Butijer (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/

 

29. svibanj 2024 14:38