StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKI MALONOGOMETNI SUPERKUP

Prvak sa šest metara u ništa, Olmissum u sridu, dva igrača Squarea među najboljim strijelcima turnira

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2024. - 22:13

Olmissum je osvojio Superkup. Prošle godine je izgubio finale Kupa u Gospinom polju od Stanoinvest Futsal Pule, a od Futsal Dinama finale prvenstva, a sad je usred Zagreba, pred 2000 gledatelja u Ciboninoj dvorani, dobio prvaka boljim izvođenjem šesteraca i stigao do svog petog trofeja.

Omiški ‘plavo zeleni‘ su bili dva puta prvaci, jednom pobjednici Kupa Hrvatske, a ovo im je drugi trijumf u hrvatskom Superkupu. Prvi put su ga osvojili 2020. godine. 

Domaćin je poveo u 20. minuti pogotkom Kristiana Čekola, a sastav iz Omiša je preko Bruna Petry Branca u 36. minuti izborio produžetak u kojem nije bilo pogodaka, te su se izvodili šesteraci, koji će se pamtiti. Za Olmissum su pogodili David Barbarić, Josip Kolobarić i Bruno Žilić, a sva tri igrača Futsal Dinama su promašila, točnije, Vinko Rozga je obranio udarac Danijela Dekanića, Nikola Gudasić je pogodio gredu, a Matej Horvat pucao pored gola.

Tako su Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić ostali bez novog trofeja s Futsal Dinamom.

Olmissum je u polufinalu dobio s 4:3 Square, koji je potom poražen i u utakmici za treće mjesto 4:5 od Stanoinvest Futsal Pule. 

Pamtit će se kako su dva od tri najbolja strijelca hrvatskog Superkupa igrači Squarea, Maro Đuraš i Finac Jukka Kytola s po tri pogotka, a toliko je postigao i Francuz u redovima Stanoinvest Futsal Pule, Steve Bandali. 

14. listopad 2024 22:14