StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Potvrđeno - Šejla Škaljić, uspješna članica Dubrovnika 1966., branit će boje Hrvatske na Europskom kadetskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2022. - 14:15

Šejla Škaljić, judašica Dubrovnika 1966., uvrštena je u sastav reprezentacije Hrvatske za nastup na Europskom kadetskom prvenstvu, koje će se održati u Poreču.

Potvrdio je to profesor dr.sc. Hrvoje Sertić, predsjednik stručne komisije Hrvatskog judo saveza. Škaljić je jedina na tom popisu iz klubova Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetnik, Šejla je prije 20-ak dana nastavila svoj niz uspjeha na državnim prvenstvima osvojivši pod vodstvom svog trenera Stjepa Roka, nekoć uspješnog judaša, naslov kadetske prvakinje Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma. To joj je ukupno treći naslov državne prvakinje u karijeri. Naime, 2019. je bila najbolja u uzrastu djevojčica, a 2021. godine u uzrastu mlađih kadetkinja kad je bila druga na kadetskom i na mlađe seniorskom prvenstvu.

image

Šejla Škaljić (plavi kimono) na kadetskom prvenstvu Hrvatske 2021. godine u Zagrebu

Tonči Vlašić

Zatim, vlasnica je bronce u mlađe kadetskom uzrastu, te bronce u uzrastu djevojčica, koju je osvojila 2018. godine, a to je bila njezina prva medalja izborena na državnim prvenstvima.

Danas ih ima ukupno sedam, danas je državna reprezentativka, koja će braniti boje Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma na Europskom kadetskom prvenstvu!

26. lipanj 2024 22:38