StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Postranje dovele prvaka, te idu s Metkovićem i Hajdukom na završnicu Kupa Hrvatske u Vukovar

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2024. - 11:21

Mario Bajo je zadnje tri sezone proveo podno Biokova, igrao za Biston, koji je prošle sezone, pred kraj sezone, promijenio ime u Boćarski klub Vrgorac. Dva puta je sa sastavom iz Basta osvojio naslov prvaka Hrvatske, bio treći u Kupu prvajka Europe, a ove sezone se vratio doma. Ne u Komolac s kojim je 2018. godine osvojio svoj prvi veliki trofej, Kup Hrvatske, te u sezoni 2020./21. igrao u najvećem rangu, već je potpisao za Postranje, koje su sad osvojile Kup Dubrovačko-neretvanske županije. S njim tom uspjehu župskog kluba doprinijeli su Luka Kelez, Mario Raguž, Đuro Šabadin, Nikola Pendo i Štefi Ljubimir.

Postranje su osvajanjem županijskog kupa izborile plasman na završnicu Kupa Hrvatske, koja će se ovog vikenda, 5. i 6. listopada, igrati u Vukovaru (u slučaju kiše igrat će se i u Ceriću). Na završnici Kupa pravo nastupa imaju prošlogodišnji superligaši, njih osam, te osam osvajača županijskih/regionalnih kupova. Tako će Dubrovačko-neretvanska županija imati tri svoja predstavnika, Metković i Hajduk kao super ligaši iz prošle sezone.

Postranje su u finalu županijskog kupa bile bolje od Slavena, u polufinalu od Rijeke Mandaljene, a u četvrtfinalu od Konavala. Završnica kupa održana je u boćarskoj dvorani u Srebrenom. 

Zanimljivo, Slaven je treći put u nizu poražen u finalu županijskog kupa. Boje Slavena sad su branili Ivo Trković, Niko Sukno, Pero Šiša, Miho Bokarica, Miho Trković i Ivan Pulić. 

Rezultati, četvrtfinala: Torcida Osojnik – Rijeka 2:8, Postranje – Konavle 12:0, Slaven – Duba Stonska 10:1, Putniković – Komolac Ombla 4:13, polufinala: Postranje – Rijeka 11:6, Slaven – Komolac Ombla 7:5, finale: Slaven – Postranje  3:13.

Zatim, za Rijeku Mandaljenu su igrali Ivo Butrica, Nikola Žeravica, Nedjeljko Stipeljković, Dalibor Lahalo, Ivica Zdraulić i Zdenko Mandić, za Komolac Omblu Ante Čikato, Davor Buconić, Đuro Brčić i Antun Knego, za Torcidu Osojnik: Stijepo Memunić, Srećko Bajo, Dubravko Dražeta, Stijepo Njirić, Božo Žmirak i Damir Milošević, za Putniković Nikša Tovarac, Robert Levanat, Irma Levanat, Srećko Čaveliš, Jelica Levanat i Miro Memunić, za Dubu Stonsku Petar Romić, Jadran Franušić, Toni Matana i Darko Dražeta, a za Konavle Luka Bevanda, Božo Mihaica, Antun Brautović i Jako Đurković.

01. listopad 2024 11:24