StoryEditorOCM
OstaloJUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U BOĆANJU

Opet je samo domaćin završnice bio bolji od njih, juniori naše županije nastavili niz: četvrta sezona - četvrti put na pobjedničkom postolju!

Piše Tonči Vlašić
21. studenog 2021. - 22:23
Juniori Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog - brončani na PH 2021. godine - gornji red, s lijeva: voditelj Luko Hendić, Antonio Moretić, Karmelo Vučković, Stijepo Batinić, te Dino Belčić, predsjednik sportske komisije Hrvatskog boćarskog saveza, koji je uručio priznanja, čuče: Mateo Počanić, Gracija Stjepčević, Marko Batinić i Ilija BelanHBS

Vargon je ovogodišnji juniorski prvak Hrvatske, bio je domaćin završnice, a protiv njega su se juniori Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije 'tukli' za finale. Nisu uspjeli, a bili su baš blizu. Pamtit će se prvi krug kad je u dvije od ukupno četiri discipline odlučivala jedna boća, obje discipline su na kraju otišle na stranu Riječana, i to je Matija Valenčić na svom terenu dobio krug protiv Stijepa Batinića sa 16:15, a Ivan Sokić i Ivan Naćinović su s 8:7 bili bolji u paru od Ilije Belana i Marka Batinića.

Završilo je na kraju 16:10 za Vargon, koji je u finalu dobio s 14:12 branitelja naslova, Sveti Jakov Jadranovo, a koji je finale izborio pobjedom protiv Pazina 21:5.

Juniori s hrvatskog juga su na kraju igrali za broncu, te nadigrali Pazin sa čak 24:2. Tako su nastavili s uspjesima. Ovo je četvrta sezona Hrvatske juniorske lige, a oni su svake sezone osvajači medalje! U prethodne tri su prvo dva puta osvajali broncu, a prošle godine srebro. I tad su izgubili samo od domaćina, 2020. finale od Sveti Jakov Jadranovo.

Pod vodstvom Luka Hendića broncu na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske 2021. godine izborili su Marko Batinić, Stijepo Batinić i Antonio Moretić (svi HVIDRA Gromača), Karmelo Vučković (Slivno), Gracija Stjepčević i Ilija Belan (obojica Hajduk Dubrovnik) te Mateo Počanić (Sokol Dubravka).

19. travanj 2024 18:52