StoryEditorOCM
OstaloOPROŠTAJ

Oglasio se Dubrovčanin, najbolji strijelac mini ‘Vatrenih‘ svih vremena: Nema veće časti nego obući dres Domovine, a ja sam imao sreću preko 100 puta to doživit!

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2024. - 11:38

Hvala svim suigračima izbornicima, članovima stožera, Hrvatskom nogometnom savezu i svakom navijaču Hrvatske futsal reprezentacije na ovih prekrasnih 15-tak godina...

Nema veće časti nego obući dres Domovine a ja sam imao sreću preko 100 puta to doživit i ne bi mijenjao te osjećaje i trenutke nikad a onih najljepših ću se često prisjećati...

U meni imate zauvijek najvećeg navijača - napisao je Dario Marinović po povratku sa Svjetskog prvenstva, svoje, a što je najavio uoči put u Uzbekistan, posljednje reprezentativne akcije. Hrvatska je na SP-u prošla skupinu, te izgubila u osmini finala od Argentine, aktualnog svjetskog doprvaka s 0:2. 

Bila je to 104. utakmica 35-godišnjeg Dubrovčanina u dresu reprezentacije za koju je postigao 70 pogodaka, te je najbolji strijelac mini ‘Vatrenih‘ svih vremena. Posljednji pogodak u najdražem dresu postigao je protiv Kube u pobjedi 7:0 u skupini SP-a na kojem je pogađao i u porazu od Brazila.

Debi za A reprezentaciju imao je 18. veljače 2008. godine, u gostima protiv Slovenije. Pobjeda 1:0, a on strijelac pogotka koji je odlučio tu prijateljsku utakmicu. 

Igrao je na četiri Europska prvenstva, a pamtit će najviše prvi nastup - Hrvatska 2012. četvrta, prvi (i jedini) put do sad u polufinalu velikog natjecanja, a on srebrna kopačka prvenstva.

image

Dario Marinović

Goran Mehkek/Cropix
30. rujan 2024 11:45