StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKI MALONOGOMETNI SUPERKUP

Nesreća nikad ne dolazi sama, Square se vratio nakon minus tri, a na kraju je poraz manje loša vijest

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2024. - 19:47

UTAKMICA ZA BRONCU

Stanoinvest Futsal Pula - Square 5:4

ZAGREB Dvorana ‘Dražen Petrović‘. Suci: Dino Kramar, Mislav Đeko i Mario Budimir. 

Strijelci: 1:0 Bendali (5), 2:0 Bendali (15), 3:0 Bendali (19), 3:1 Đuraš (22), 3:2 Đuraš (27), 3:3 Đuraš (32), 4:3 Mataja (35), 4:4 Kytola (35), 5:4 Vukmir (38)

Crveni karton: Bendali (26/Stanoinvest Futsal Pula), Primić (37/Square)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Schmitt, Pacheco, Mataja, Paus, Vukmir, Starčić, Da. Moravac, De. Moravac, Garcia Gual, Bendali, Galešić, Bilić, Siljan, Dos Santos. Trener: Alvaro Martinez Castillo.

SQUARE: Primić, Barbosa, Đuraš, Džanković, Kytola, Jurišić, Curić, De Souza Santos, Lang, Kljunak. Trener: Ivo Jukić.

Prije odluke, tko će biti pobjednik hrvatskog Superkupa, Futsal Dinamo ili Olmissum, igrala se u Zagrebu utakmica treće mjesto. Stanoinvest Futsal Pula, koja je u polufinalu izgubila od domaćina, aktualnog prvaka, Futsal Dinama s 2:3, dobila je Square, kojeg je u polufinalu zaustavio omiški sastav s 3:4. 

I treća utakmica turnira, kao i u oba polufinala: tko je poveo s tri razlike, taj je na kraju ostvario minimalnu pobjedu. Square je protiv Olmissuma gubio s 1:4, Stanoinvest Futsal Pula od Futsal Dinama s 0:3. Sad je sastav iz Pule dobio prvo poluvrijeme s 3:0, i sva tri pogotka je postigao Steve Bendali, francuski reprezentativac, najbolji igrač francuske lige prošle sezone, koji je igrao za doprvaka, Nantes Metropole. 

Desni bek, 22 pogotka prošle sezone, debi za Francusku je imao prije pet godina, sad je nastupao na SP-u (Francuska na kraju četvrta, poraz u polufinalu od Argentine 2:3, a za treće mjesto od Ukrajine 1:7), pri rezultatu 1:0 je zatresao i okvir gola Squarea, koji nije u prvom poluvremenu realizirao niti jednu svoju priliku. 

Ali, ima Square Mara Đuraša, koji je u razmaku od deset minuta uspio isto. Postigao je tri pogotka. Na ruku Squareu je išlo isključenje sjajnog francuskog reprezentativca, koji je dobio drugi žuti karton, te je morao iz igre. Tri minute nakon izjednačenja, osvajač Kupa Hrvatske prošle sezone, Stanoinvest Futsal Pula je to uspjela na završnom turniru u Gospinom polju, ponovno je imao prednost, koju je odmah anulirao novi igrač u dubrovačkom sastavu, kapetan reprezentacije Finske Jukka Kytola. Sudeći prema viđenom u obje utakmice na turniru Superkupa u Zagrebu, pravo pojačanje Squarea. 

Nakon drugog izjednačenja, 4:4, samo loše vijesti za Square. Ostao je bez Zorana Primića, reprezentativnog vratara (drugi žuti), a zatim mu se peti put zatresla mreža. Ovo prvo je gore nego ovo drugo jer Primić zbog isključenja mora propustiti iduću utakmicu, a to je utakmica 1. kola novog prvenstva u kojem je gost Osijeka.  

14. listopad 2024 19:54