StoryEditorOCM
OstaloDALJINSKO PLIVANJE

Joško Pulić najavio maraton Zaton Mali: ‘S obzirom na iskustvo, prihvatili smo izazov organizacije još jednog natjecanja‘

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2023. - 16:47
14. Memorijalni maraton na Dančama u ljeto 2022. godine bio je ujedno i CRO Cup utrka te veteransko državno prvenstvoTonci Plazibat/Cropix

Udruga daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru Danče organizira u nedjelju, 23. srpnja, Plivački maraton Zaton Mali, koji se sastoji od dvije utrke, rekreacijske dužine 1500 metara, te dvostruko duže, koja je ujedno utrka 6. kola Dalmatinskog kupa u daljinskom plivanju.

- Plivat će se u trokut, u smjeru obrnuto od kazaljke na satu. Start i cilj je na plaži Bunica. Pliva se do bove koja se nalazi u dnu vale, zatim do druge koja je kod crkve svetog Antuna Padovanskog, dok je treća bova na startu, na plaži Bunica. Svaka bova se obilazi lijevim ramenom. Sudionike rekreacijske utrke čeka jedan krug, dok natjecatelji na 3000 metara, u utrci koja se boduje za Dalmatinski kup, imaju otplivati dva kruga – kazuje Joško Pulić, koji je skupa s Đivom Banom proteklog vikenda bio na sudačkom seminaru. Njih dvojica, skupa s Andrijom Martićem i Radom Garićem, trebali bi uskoro biti suci sa znakom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, te svjetske organizacije daljinskog plivanja. 

image

Joško Pulić i Đivo Ban u Gružu na dubrovačkom triatlonu Earth, Sea & Fire

Tonči Vlašić/

Udruga je organizirala već četrnaest maratona na Dančama u spomen na gospara Đura Kolića, a prošle godine je bila uspješan organizator i utrke CRO Cupa te državnog veteranskog prvenstva.   

Start prvog Plivačkog maratona Zaton Mali je 23. srpnja u 9 sati. Kotizacija za sudjelovanje je 15 eura po osobi za bilo koju od dvije utrke. Prijava se smatra potpunom nakon uplaćene kotizacije za natjecanje. Svaki sudionik utrke sa uplaćenom kotizacijom dobiva majicu maratona, te okrepu po završetku utrke (voda, sok, voće). Na natjecanju mogu sudjelovati članovi sportskih klubova i rekreativci ne samo iz Hrvatske. Skupa startaju plivačice i plivači. Nagradit će se najuspješniji u obje konkurencije. Osobe mlađe od 18 godina mogu nastupati jedino uz potpisanu Izjavu roditelja/staratelja kojom se dopušta sudjelovanje maloljetnog natjecatelja na utrci. Pravo nastupa  imaju svi natjecatelji koji se prijave za nastup i posjeduju liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za bavljenje daljinskim plivanjem - dio je informacija koje treba znati. 

Zatim, nekoliko je uzrasnih kategorija u obje konkurencije i u obje utrke. Redom, osim apsolutne, tu je kategorija za natjecatelje do 15 godina, od 16 do 19 godina, od 20 do 29 godina, od 30 do 39 godina, od 40 do 49 godina, od 50 do 59 godina, te 60 godina i stariji. Vremensko ograničenje za  utrku na 3000 metara je 40 minuta nakon pobjednice ili pobjednika, dok je za utrku na 1500 metara ograničenje 30 minuta nakon pobjednice ili pobjednika.

Registracija natjecatelja i upisivanje startnih brojeva za utrke počinje na dan održavanja utrke od 8 sati i traje do 8.40 sati. Sastanak vrhovnog suca, koji će dati upute natjecateljima održat će se u 8.45 sati kod startne linije. Sve dodatne informacije mogu se naći na www.dance.hr/maraton

image

Tradicionalni plivački maraton na Dančama održava se u spomen na gospara Đura Kolića

Tonci Plazibat/Cropix

- Dalmatinski kup daljinskog plivanja je serija natjecanja pokrenuta sa svrhom širenja popularnosti daljinskog plivanja među širom populacijom na području četiri najjužnije hrvatske županije, Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske. Naša je Udruga prepoznata kao pouzdan partner i kvalitetan organizator plivačkih maratona s više od desetljeća i pol iskustva, i kad smo dobili priliku, prihvatili smo se izazova organizacije još jednog daljinsko plivačkog događaja na području Grada Dubrovnika, uz naš sad već legendarni i jubilarni ovogodišnji 15. dančarski plivački maraton koji će se održati 26. kolovoza. Daljinsko plivanje je predivan sport, odličan za zdravlje, fizički izgled i dobro raspoloženje. Pozivamo sve da se prijave i pomognu da imamo lijepo nedjeljno jutro na novoj lokaciji idealnoj za daljinsko plivanje – istaknuo je Pulić.

Prijave za nastup otvorene su do 20. srpnja.

06. listopad 2024 18:52