StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

I DO TOGA SMO DOŠLI Uoči sezone je svaki set trebao biti uspjeh, a sad je Dubrovnik uzeo bod četvrtom i s tim na kraju nije zadovoljan!

Piše Tonči Vlašić
23. siječnja 2021. - 22:46
'Igra' i klupa Dubrovnika - Anđela Čuljak, Lucija Barač..., pomoćne trenerice Paulina Prkačin i Marina Radić foto: Tonči Vlašić

Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar je nakon prva dva seta osigurao najmanje bod u Gospinom polju, a na kraju je odnio dva. Nakon utakmice, u kojoj je osvojio bod, Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je bio dojma: Trebalo je biti 3:0 za nas, trebali smo uzeti sva tri boda!

Kakva utakmica u Gospinom polju! U prvom setu bilo je 20:14 za Dubrovnik, koji je u završnici drugog seta imao još veću prednost. Kad se činilo, to je to, set će uzet domaće, u oba seta se dogodio preokret, i u oba je na kraju rezultat bio: Dubrovnik – ENNA Vukovar 24:26!

image
Dubrovnik - ENNA Vukovar 2:3 foto: Tonči Vlašić

image
Mirjana Vreća, trenerica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić

image
Kapetanica Dubrovnika Ivana Marinović protiv ENNA Vukovara foto: Tonči Vlašić

Međutim, nije se predao Dubrovnik nakon 0:2 u setovima, a pogotovo nakon načina na koji je izgubio oba seta. I treći set je opet otvorio odlično, ali ga je ovaj put odlično i zatvorio (25:15). Zatim je to napravio još jednom (25:20), izjednačio rezultat u setovima na 2:2, osigurao i on najmanje bod, te krenuo u bitku za još jedan.

Tu bitku je izgubio glatko. ENNA Vukovar je peti set dobila sa čak 15:2. Bio je to jedini set u kojem je gost, kojeg vodi Dubrovkinja Ivana Džamarija, imao kontrolu rezultata od početka do kraja. Vukovarkama je baš sve polazilo od ruke u odluci o pobjedniku. 

image
Ivana Džamarija, Dubrovkinja, trenerica ENNA Vukovar foto: Tonči Vlašić

Unatoč porazu, tuzi jer je osvojio samo jedan bod, a ne tri nakon prikazanog u susretu koji je trajao više od dva sata, stoji kako je ekipa Mirjane Vreće, Pauline Prkačin, Marine Radić i Tomaža Jurišića ostvarila novi uspjeh. Povratnik u najveći rang, ekipa kojoj se predviđalo da će svaki osvojeni set biti uspjeh, počeo je otkidat od usta i ekipama iz gornjeg doma, a to je ovaj put protiv četvroplasirane ekipe Hrvatske Super lige uspjelo Anđeli Čuljak, Karli Burđelez, Matei Daničić, Nini Jakić, Mari Šilje, Marijeti Lolić, Ivani Marinović, Luciji Barač, Nori Đurić, Doris Buzolić, Martini Vreći, Emi Šušić, Gabrieli Stipanović i Katarini Drobac

Na kontu Dubrovnika je sad 13 bodova iz 12 utakmica. Sve je dalje i dalje od dva posljednja mjesta u ligi, a sve bliže i bliže mjestu u sredini Super lige! Sve je više i više ekipa Super lige koje ne mogu više računati na pun bodovni učinak protiv ekipe iz Gospina polja!

26. travanj 2024 06:35