StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

DEBI DUBROVČANINA U SVJETSKOM KUPU Patrik Papac u polufinalu, sestre Jurković najbrže odradile test na zagrebačkom Jarunu: ‘Držite fige!‘

Piše Tonči Vlašić
30. travnja 2021. - 16:03
Mihael Girotto i Dubrovčanin Patrik Papac u kvalifikacijama Svjetskog kupa na zagrebačkom Jarunu u dvojcu na parićeDamir Krajač/Cropix

Ivana i Josipa Jurković, dvojac bez kormilara, imaju osigurano mjesto u finalu Svjetskog kupa u Zagrebu zbog malog broja prijavljenih posada, te su u petak odradili testne utrke. Veloluške blizanke, koje su ponikle u Ošjaku, a sad su članice zagrebačke Trešnjevke, ostvarile su najbrže vrijeme u svojoj disciplini. Izveslale su 2000 metara za 7 minuta, 25 sekundi i 30 stotinki.

- Kvalifikacijsku trku odradile smo prema planu koji smo dogovorile s trenerom, nismo htjele ići maksimalnom snagom jer nas još čekaju sutrašnje utrke, možda i exhibition race, to je trka za stazu, i onda već popodne finale, a ne u nedjelju zbog najavljenog lošeg vremena – rekla je Ivana.

- Sestra je manje-više sve rekla, mi smo prezadovoljne. Idemo na domaćem terenu pokazati sve što znamo i koliko vrijedimo i sutra maksimalno. Držite fige – dodala je Josipa.

image
Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara na zagrebačkom Jarunu
Damir Krajač/Cropix

Debi u Svjetskom kupu imao je i 21-godišnji Dubrovčanin Patrik Papac, ponikao u Neptunu, a koji je, kao i sestre Jurković, danas član Trešnjevke. U dvojcu na pariće veslajući s Mihael Girottom uspio je u repasažu izboriti plasman u polufinale.

Hrvatsko veslanje će imati najmanje tri posade u finalima. Osim sestara Jurković, četverca u sastavu Marko Ukropina, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Ivan Piton, 'A' finale su izborila braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara, koji su bili najbolji u svojoj kvalifikacijskoj skupini, i to su s vremenom 6 minuta, 32 sekunde i 79 stotinki što je za čak 13 sekundi brže vrijeme od drugoplasirane posade, Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka.

Prva regata Svjetskog kupa u Zagrebu, na Jarunu, okupila je natjecatelje iz 27 država. 

HTV bi trebao u subotu, 1. svibnja, od 10 sati prenositi polufinalne utrke, a poslijepodne finala.

25. travanj 2024 08:27