StoryEditorOCM
OstaloNAŠI JUNACI NA STARTU

Ante Kolunđija u kolicima krenuo na put dug 21 kilometar, Nevio Krešić poveo humanitarnu utrku

Piše Tonči Vlašić
30. travnja 2023. - 09:58

Uz njega su bili mama Tea i tata Davorin, koji je jučer pobijedio na utrci zidinama. Nevio Krešić je sa startnim brojem 5000 zauzeo mjesto u prvom redu. Čekao skupa s ostalih više od tisuću sudionika humanitarne utrke da gradski pročelnik Dživo Brčić označi start…

I onda je krenuo. Poveo je utrku…

I prošle godine je bio dijelom humanitarne utrke. Ove godine je i dio organizacije. Pomaže. Ponosan volonter. Nevio je dječak s Majewski dvarfizmom, jedini u Hrvatskoj ima tu dijagnozu. Naš mali div je opet razvukao osmijeh, razveselio sve, i svi su, kad je utrka krenula, prvenstveno pazili na njega.

Pet minuta prije Nevia startao je i Ante Kolunđija. Već je odradio Dubrovački polumaraton u kolicima. Opet će uz pomoć prijatelja. 

image

Ante Kolunđija u kolicima krenuo na put dug 21 kilometar

Tonči Vlašić/

I Ante je godinama dio organizacije, tu je i Karla Sentić, zatim štićenici Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije… Za sve njih se trčala humanitarna utrka proteklih godina, a svi oni ove godine pomažu Doris Bender, te se nadaju kako će i ona uskoro, na nekim slijedećim Dubrovačkim danima trčanja, skupa s njima biti dio ove prekrasne priče. 

image

Nevio Krešić je sa startnim brojem 5000 - prvi metri utrke...

Tonči Vlašić/
02. lipanj 2024 01:29