StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

ANTE DELIJA KREĆE U LOV NA MILIJUN DOLARA Konavljanin u Atlantic Cityju odradio vagu, pogledao u oči Bruna Cappelozzu, te poručio: ‘Ja sam spreman!‘

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2021. - 08:01

Nikad nisam bio željniji borbe – napisao je Ante Delija kad je u veljači ove godine doznao kako je uvršten ponovno na popis teškaša koji će se boriti za naslov pobjednika nove sezone PFL-a, Profesionalne lige, u kojoj pobjednik dobiva milijun američkih dolara.

Jedva čekam ponovni ulazak kroz ova vrata – stajalo je uz sliku na kojoj sa svojim trenerom Stipom Drvišem sjedi na ulazu u borilište.

Tom čekanju je došao kraj. Delija će u Atlantic Cityju, američkom gradu na obali Atlantskog oceana, noćas imati dvadeset i prvu borbu u profesionalnoj karijeri u kojoj lovi osamnaestu pobjedu. Svaki borac u svakoj kategoriji, tako i 30-godišnji Konavljanin u teškoj, imat će dvije borbe, te u njima pokušati osvojiti što više bodova. Četvorica koja budu najuspješnija nastavljaju lov na milijun dolara. Pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj rundi pet, u trećoj rundi četiri, pobjeda odlukom sudaca tri boda... Dakle, nije cilj samo pobijediti.

image
30-godišnji Konavljanin Ante Delija
image
Nakon vaganja - Ante Delija i Bruno Cappelozza

Delija je u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu odradio vagu, stao oči u uoči s 31-godišnjim Brazilcem Brunom Cappelozzom, koji mu je suparnik na startu lige. Delija je visok 195 centimetara, sedam centimetara je viši od Cappelozze, koji je neznatno teži od Konavljanina. Brazilac je do sad imao petnaest profesionalnih borbi od kojih je dobio deset. Zadnju je izgubio, Delija je pak zadnje tri dobio.

- Ja sam spreman! – poručio je Delija nakon vage.

Osim Drviša u Delijinom kutu u dvorani velebnog Ocean Resorta u Atlantic Cityju bit će i Kristijan Perak, borac dubrovačkog Gladiatora, koji je pomagao Deliji u pripremi borbe protiv Cappelozze.

26. travanj 2024 22:24