StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Anđela Violić i Ivana Šutalo pobjedom otvorile nastup na Grand Prixu u Linzu, trebala im je još jedna za četvrtfinale

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2023. - 13:28

Prvo je Anđela Violić odradila svoj prvi ovogodišnji nastup na jednom Grand Prixu, a zatim je na tatamiju u Linzu, domaćinu Grand Prixa, bila još jedna Dubrovkinja, Ivana Šutalo.

- Anđela se solidno borila. Prvo je dobila Bugarku Lidiu Branchevu, koja je bila peta na mlađe serniorskom EP-a. Taktički je jako dobro odradila borbu. Pobijedila je na tri kazne, ali nije potom uspjela dobiti i Šveđanku Idu Eriksson, te se plasirati u četvrtfinale kategorije do 70 kilograma – javio se iz Linza Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., te trener hrvatske reprezentacije.

U kategoriji do 70 kilograma, u kojoj je nastupila članica Dubrovnika 1966., nastupilo je 25 judašica s pet kontinenata. Zlato je osvojila Portorikanka Maria Perez vlasnica srebra sa Svjetskog prvenstva 2017. godine, te sudionica Olimpijskih igara u Riju i Tokyju. Violić je trenutno na 92. mjestu svjetske rang liste, Brancheva je na 70. mjestu, a na 25. mjestu Eriksson.

image

Anđela Violić (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/

Šutalo, članica Dubrovnika, dobila je na startu kategorije preko 78 kilograma Francuskinju Stessie Bastareaud nakon čega je u borbi za četvrtfinale poražena od Renee Lucht. Šutalo je vodila na wazari, plus je Lucht imala jednu kaznu, ali je reprezentativka Njemačke uspjela nakon toga baciti najtrofejniju dubrovačku judašicu, te ostati u igri za pobjedničkim postoljem.

Ivana je povratnica na tatami. Krenula je od nule. Sad je na 119. mjestu svjetske rang liste. Francuskinja, koju je dobila, zauzima 52. mjesto, dok je Lucht na 28, mjestu. 

Grand Prix u Linzu okupio je 455 judoka iz 72 države sa šest kontinenata.

29. lipanj 2024 12:59