StoryEditorOCM
NogometNOVI POSAO

Uselio u Stanove, a zadatak borba za bodove protiv Hajduka, Rijeke, Dinama, Osijeka....

Piše Tonči Vlašić
15. srpnja 2023. - 21:07

Frane Lojić je kao trener prvo radio sa seniorima Croatije iz Gabrila vodeći ih u Prvoj županijskoj ligi. Zatim je vodio prvu momčad GOŠK Dubrovnik 1919. u trećem rangu hrvatskog nogometa, a od početka vukao skupa s ostalima u Nogometnoj akademiji Konavle. Dosta puta smo čuli, nakon što je zaključio igračku, a počeo trenersku karijeru, kako je jedan od najboljih mladih trenera. Ne samo u najjužnijoj hrvatskoj županiji. 

Lojić je igračku karijeru počeo u splitskom Hajduku. Tko ne zna, upisao je i dvadeset i dva nastupa za prvu momčad splitskih ‘Bilih’. Eto, pamti se, ne zaboravlja kako je igrao u završnici utakmice protiv Dinama pred punim Poljudom, kako je imao četiri nastupa u sezoni 2004./05. kad se na Poljudu zadnji put slavio naslov prvaka Hrvatske.

Nastupao je potom za Zadar, Mosor, Cibaliju, odigrao  sezonu u Švedskoj, pa se vratio u Hrvatsku. Nakon toga branio boje Imotskog, RNK Split, Konavljanina, i to od početka 2012. do ljeta 2015. godine, te Croatije iz Gabrila u kojoj je zaključio igračku karijeru 2018. godine i počeo trenersku.

Upisao je Lojić i tri reprezentativna nastupa, po jedan za U17, U20 i U21 reprezentaciju.  

Sadcje 37-godišnji Lojić, Splićanin, kojeg je život vezao za Konavle, tu mu je adresa, uselio je u zadarske Stanove, sjeda na klupu Zadra, ali ne prve momčadi koja je u četvrtom rangu, već će iduće sezone raditi s kadetima zadarskog kluba, koji su prvi razred, koje čeka u novoj sezoni borba za bodove protiv vršnjaka Hajduka, Rijeke, Dinama, Osijeka, Lokomotive...

05. srpanj 2024 16:41