StoryEditorOCM
NogometNIŠTA OD FESTE U OPUZENU

Teško se oteti dojmu kako su posljednji nemili događaji, tučnjave navijača, rezultirali na kraju ovakvim ishodom

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2024. - 14:34

Rijeka ne dolazi u Opuzen, već Neretvanac ide na Rujevicu. Neće se u srijedu, 11. rujna, igrati utakmica šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa na Podvornici, ništa od feste, a neće jer ‘Plava makinja‘ ne može zadovoljiti minimalne uvjete koji se traže s obzirom i na najavljeni dolazak gostujućih navijača. 

Treba zbog toga imati ograđeni prostor, odvojeni parking, nećemo sad o tome kako bi trebalo imati i odvojene svlačionice, itd., itd. 

Ali, bez obzira na loše uvjete, teško se oteti dojmu kako su ipak posljednji nemili događaji, tučnjave navijača, rezultirali na kraju ovakvim ishodom.

Istina, Neretvanac je s vodstvom Grada pokušavao naći rješenje, nitko sretniji od njega da ugosti prvoligaša, i to Rijeku, koja je uz Dinamo i Hajduk najtrofejniji hrvatski klub, ali ono se u kratko vrijeme nije moglo iznaći. Nakon svega imao je opuzenski sportski ponos na stolu opciju biti domaćin u Makarskoj ili u Splitu, ili zamijeniti domaćinstvo. Prvo mu je preskupo, svakom niželigašu bi bilo isto, te je na kraju donio odluku kako će igrati protiv Rijeke u gostima.

Ne ide na Rujevici sad u srijedu, 11. rujna, već se igra sedam dana poslije, 18. rujna, i to s početkom u 18.30 sati. Početak utakmice je određen nakon dogovora s televizijom MaxSport 1, koja će izravno prenositi ogled. 

Kad se već plasman Neretvanca u završnicu domaćeg kupa neće pamtiti po novom dolasku prvoligaša u Opuzen (Istra 1961. je bila gost prije osam godina, kad je zadnji put klub iz Opuzena igrao šesnaestinu finala), bar će po prvom nastupu u izravnom televizijskom prijenosu iako će malo koga u redovima ‘Plave makinje‘ utješiti ta činjenica. Željeli su ugostiti i gledati Rijeku na svom travnjaku...

17. rujan 2024 11:08