StoryEditorOCM
NogometNIJE DEZINFORMACIJA

Stigla potvrda iz Hrvatskog nogometnog saveza: Kratak rok, plus veliki troškovi, i tako ništa od feste u Opuzenu

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2024. - 12:57

Neretvanac će biti na ‘papiru’ domaćin Rijeci, ali na Rujevici, i to se utakmica šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa igra u srijedu, 18. rujna, u 18.30 sati. Potvrdio je to za Dubrovački vjesnik Josip Brezni, povjerenik za natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza, a potom se Natjecateljska komisija očitovala pismeno. 

Dakle, ne igra se u Opuzenu, na Podvornici, a ne igra se jer, nažalost, igralište Neretvanca ne zadovoljava uvjete igranja, organizacije utakmice u situaciji kad stižu gostujući navijači. Neretvanac i da krene napraviti sve što treba, to ne bi stigao u ovom kratkom roku, a kad bi i uspio to riješiti (poseban pristup tribinama, zaštitne ograde...), osiguranje utakmice bi bilo preskupo. Došla bi ‘voda do grla’ Plavoj makinji. 

Sad je jasno zbog čega Neretvanac nije bio oduševljen kad je bilo jasno kako mu je suparnik u šesnaestini finala Rijeke. Dolazak Armade na jug Hrvatske zahtjeva te sve pojačane mjere sigurnosti, pogotovo nakon sukoba navijača riječkog kluba s Torcidom, navijačima splitskog Hajduka, a o čemu se uvelike pisalo u posljednje vrijeme....

Klubovi, Neretvanac i Rijeka su se o igranju na Rujevici, kao što smo već pisali, dogovorili prije nekoliko dana. Rijeka se pismeno očitovala kako će ona preuzeti organizaciju utakmice u ime Neretvanca. Voditelj Odjela sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević je zatražio još 6. rujna potvrdu od MUP-a RH, istina, stoji, Neretvanac i Grad Opuzen su pokušavali svo vrijeme naći rješenje kako bi se ipak igralo na Podvornici...

Uglavnom, kratak rok, plus veliki troškovi, i tako ništa od feste u Opuzenu. Dakle, nije bila dezinformacija, kako je to pisalo na facebook stranici opuzenskog sportskog ponosa nakon objave kako Neretvanac i Rijeka neće igrati u Opuzenu, već u Rijeci. 

Televizija MAXSport 1 će izravno prenositi ogled s Rujevice. Pobjednik utakmice Bednja – Belišće, koja se igra ove srijede, 11. rujna, u osmini finala će dočekati boljeg iz ogleda Rijeka – Neretvanac. 

11. rujan 2024 14:14