StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU LIGE PRVAKA

Real se još nije umorio od pobjeda. Luka Modrić šesti put na krovu Europe!

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2024. - 22:58

Francisco Gento nije više sam. Kroos, Nacho, Carvajal i – Luka Modrić podižu šesti put trofej europskog prvaka, a našem kapetanu je to 26. trofej s Real Madridom, koji je 15. put prvak Europe. Padaju rekordi, pljušte kad je Real u pitanju, a Modrić je dio te čudesne priče. I sad u povijesti najvećeg kluba nema većeg od njega! Nevjerojatno. 

Real se ne umara pobjeđivati, a sad je to uspio na Wembleyju protiv Borussie Dortmund, koja je gospodarila terenom prvo poluvrijeme, u istom stilu počela drugo, i zatim nestala. Nije je bilo nigdje. Real je pogađao. Dva puta je ‘ubo u srce’ ekipu Edina Terzića, ‘žute‘ iz Dortmunda.

Pogledavali smo prema Carlu Ancelottiju od početka nastavka, kad će pozvati Modrića, te ga uvesti u igru, a koji se počeo  zagrijavati vrlo brzo nakon što je označen početak drugog poluvremena. Real je preživio prvo poluvrijeme zahvaljujući Courtoisu, koji je spašavao i u nastavku, te dočekao 74. minute u kojoj je Kroos ubacio iz kornera, a Carvajal poletio – 1:0. Dvije minute poslije hvatao se Real za glavu, kakvu je priliku promašio. I onda slobodan udarac s vrha 16-terca, 79. minuta. Realovi navijači su počeli skandirati: Toni, Toni, ali Kroos nije uspio. Zaustavljen je njegov pokušaj.

Zatim greška Borussie. Vinicius je to kaznio - 2:0. I onda je nakon pogotka ušao Luka, i to umjesto Kroosa. Trenutak za povijest. Naš kapetan u još jednom finalu Lige prvaka, a oproštaj njemačkog velikana. 

Gento je igrao za Real gotovo 20 godina, od dresa Reala se oprostio 1971. godine. Bio je lijevi vansjki. Brz k‘o metak. Mislilo se, nikad nitko više neće uspjeti što je on uspio, osvojiti u dresu Reala šest naslova klupskog prvaka Europe.

image

Dres Luke Modrića predstavlja Real Madrid

Tonči Vlašić/
25. lipanj 2024 02:42