StoryEditorOCM
NogometZAGRIJAVANJE ZA NOVU SEZONU U ČILIPIMA

Polufinala trećeg izdanja Konavle kupa: ‘Zapad‘ u finalu, ‘Istok‘ igra za treće mjesto

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2024. - 20:41

Konavljanin je osvojio prvi Konavle kup, turnir koji je 2022. godine odigran u Gabrilima, pa je branio naslov godinu poslije, ali je zaustavljen u polufinalu. Rampu mu je spustio domaćin, Sokol, koji je osvojio 2023. godine turnir na svom terenu. Sad je Sokol branio naslov, ali je zaustavljen u polufinalu. Rampu mu je spustio domaćin, a to je ove godine Konavljanin, koji je bio uspješniji 2:1.

Konavljanin je vodio 2:0 pogocima Josipa Zadra i Pera Opušića, a poraz Sokola ublažio je Baldo Cicijelj. 

U prvom polufinalu, koje je odigrano ovog četvrtka na Šupjaci, Croatia iz Gabrila je s 3:0 svladala Slavena. Strijelci za sastav trenera Josipa Papića bili su Pero Ševo iz kaznenog udarca, te Mateo Družić i Luka Curić.  

Dakle, u subotu, 14. rujna, od 16 sati u Čilipima igraju za treće mjesto Slaven i Sokol, a u finalu, od 17.30 sati, Croatia i Konavljanin.

image

Croatia - Slaven 3:0

Mihael Barisic/Cropix
image

Konavljanin - Sokol 2:1

Mihael Barisic/Cropix
image

Konavljanin - Sokol 2:1

Mihael Barisic/Cropix
image

Croatia - Slaven 3:0

Mihael Barisic/Cropix

Konavle kup je turnir koji je dobra priprema za sve županijske prvoligaše iz Konavala uoči početka novog prvenstva, a nova sezona u Prvoj županijskoj ligi počinje u nedjelju, 22. rujna. Sokol je tad domaćin Hajduku 1932., Konavljanin dočekuje Jadran iz Smokvice, Croatia je gost Orebića, a Slaven ide u Blato gdje ga čeka BŠK Zmaj.

12. rujan 2024 20:59