StoryEditorOCM
NogometDOBRO DOŠLI NA ŠUPJAKU

Kreće velika četvorka najjužnije hrvatske općine, igra se treći Konavle kup. Ždrijeb u 20 sati!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2024. - 12:20

Turnir je dobra priprema za sve županijske prvoligaše iz Konavala uoči početka novog prvenstva – istaknut će Ivan Pavlović, predsjednik Konavljanina, kluba koji je lani preuzeo palicu organizacije od Sokola, te je on ovaj put domaćin Konavle Cupa, nogometnog turnira, kojim se već treću godinu službeno otvara nova sezona u najjužnijoj hrvatskoj općini. 

Konavle kup igraju Croatia, Sokol, Konavljanin i Slaven. Potonja dva su pisala i povijest hrvatskog nogometa, Konavljanin prije svega onim nezaboravnim nastupima u Kupu Hrvatske, ne zaboravlja se kad su ga sekunde dijelile od trijumfa protiv Rijeke, te plasmana u polufinale, zatim osvajanjem naslova prvaka Treće HNL – jug i nastupom u kvalifikacijama za popunu Druge hrvatske lige, a Slaven 90-ih igranjem nekoliko sezona u drugom razredu. Tad je hrvatski jug imao prvoligaša, prvo Dubrovnika, pa Neretvu iz Metkovića...

Croatia je pak osvajala Prvu županijsku ligu, uspio je to i Sokol... Ali, danas su svi skupa u Prvoj županijskoj ligi, a to je, od kad je formiran jedinstveni treći rang, peti razred hrvatskog nogometa.

Pamtimo riječi Nina Dubretića, koji vodi Sokola, koje je izrekao uoči prošlogodišnjeg Konavle kupa: Poanta je priprema za nadolazeću sezonu, ali i druženje konavoskih klubova. Poticanje dobre atmosfere i šušura, kako bi se najavila nova sezona. 

Priča Konavle kupa krenula je u Gabrilima 2022. godine. Croatia je prva iznijela teret domaćinstva, organizirala festu na kojoj je Konavljanin osvojio prvo mjesto. Lani je slavio domaćin, Sokol. Iduće godine će se ‘zatvoriti krug’, a tad će prvi put Slaven biti domaćin. Potom kreće drugi ‘krug’...

image

Plakat 3. Konavle kupa

Polufinalni dan trećeg izdanja Konavle kupa je u četvrtak, 12. rujna, a utakmica za treće mjesto i finale igraju se u subotu, 14. rujna. Tko će igrati protiv koga na Šupjaci u polufinalu odlučit će ždrijeb, koji će se održati ovog utorka, 10. rujna, u domu Konavljanina u 20 sati. 

14. rujan 2024 17:55