StoryEditorOCM
NogometODRŽAN ŽDRIJEB

Konavle kup otvaraju dva kluba koja nisu osvajala turnir, a potom igraju pobjednik iz 2022. protiv branitelja naslova

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2024. - 21:01

Tko će igrati u polufinalu trećeg izdanja nogometnog turnira Konavle kup? Ždrijeb je održan u prostorijama Konavljanina, domaćina ovogodišnjeg turnira.

- U četvrtak, 12. rujna, u 16 sati se igra prvo polufinale. Suparnici su Croatia i Slaven, a u drugom polufinalu, koje počinje u 17.30 sati, igraju Konavljanin i Sokol - rezultat je to ‘plesa kuglica‘.

Dakle, treće izdanje otvaraju dva sastava koja nisu osvajala turnir, a u drugom polufinalu suparnici su sastavi koji se mogu pohvaliti kako su podigli pobjednički pokal turnira s kojim se otvara nova nogometna sezona u najjužnijoj hrvatskoj općini.

Konavljanin je bio pobjednik prvog izdanja turnira, koji je 2022. godine održan u Gabrilima, a Sokol je slavio prošle godine kad se igralo u njegovom domu. Već se zna, Slaven će biti domaćin četvrog izdanja turnira, koji će se igrati u rujnu 2025. godine. 

I prošle godine isti polufinalni parovi: Sokol je dobio Konavljanina s 3:2 u utakmici u kojoj je šest minuta prije kraja bilo 0:2, Slaven je s 1:0 bio bolji od Croatije. Konavljanin je na prvom turniru dobio Slavena u polufinalu, a u finalu Sokola.  

Završnica ovogodišnjeg, trećeg Konavle kupa, igra se u subotu, 14. rujna, u Čilipima. Prvo u 16 sati se na Šupjaci igra utakmica za treće mjesto, a od 17.30 sati finale. 

21. rujan 2024 09:20