StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA EURU 2024.

Iskreno, ne vidim kako mi možemo izgubit - kaže Dubrovčanin kojem je Olimpijski stadion u Berlinu bio domaći teren

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2024. - 08:21

Francuska je najkvalitetnija, a do nje Španjolska, zatim Njemačka jer je domaćin, pa Portugal, Italija, još Engleska, Danska i Nizozemska, te mi. Imamo kvalitetu, imamo iskustvo, imamo igrače koji znaju pobjeđivati, imamo gard, znamo igrati ovakve turnire, i zbog toga sam uvjeren kako ćemo proći skupinu, a od osmine finala, kad jedna utakmica odlučuje, tad će trebati imati i malo sreće – kaže Srđan Lakić, 40-godišnji Dubrovčanin koji je igrao u Njemačkoj, rušio Bayern, bio najbolji strijelac njemačkog kupa 2011., te godine četvrti strijelac Bundeslige...

- Koji će igrači obilježiti prvenstvo? Teško je odgovoriti na to pitanje. Ovako na prvu, Engleska ima Judea Bellinghama iza kojeg je sjajna sezona u dresu Reala. Njemačka ima Floriana Wirtza iz Leverkusena... Evo, primjer Portugala. Ima odličnu reprezentaciju, ali nema zvijezdu kakva je bila Cristiano Ronaldo, koji je i dalje tu, ali sad nije u prvom planu... Kažem, teško je odgovoriti na to pitanje, pa teško je i prognozirati tko će na kraju osvojiti naslov prvaka. Evo, ako ne računam naše, simpatiziram domaćina, koji je podbacio na zadnjih nekoliko natjecanja, koji sad ima baš dobrog izbornika Juliana Nagelsmanna.

image

Srđan Lakić u dresu berlinske Herthe

Ottmar Winter/arhiv Dubrovačkog Vjesnika/

Hrvatska – Španjolska u Berlinu ove subote od 18 sati u prvoj utakmici ‘B’ skupine u kojoj su još Albanija i Italija, branitelj naslova.

- Nitko nema takvog igrača kakav je Joško Gvardiol, imamo klasnu veznu liniju. Nitko nema bolju od naše. Imamo na svim pozicijama iskustvo, igrače s pobjedničkim mentalitetom. Iskreno, ne vidim kako mi možemo izgubit - kaže Lakić, koji je u karijeri, koju je zaključio u ljeto 2016. godine, igrao za čak šest bundesligaša, berlinsku Herthu, Kaiserslautern, Wolfsburg, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt i Padeborn.

- Došao sam u Berlin nakon SP-a 2006. godine u Njemačkoj. Potpisao sam za Herthu. Sjećam se, igramo protiv Schalkea, a na tribinama Olimpijskog stadiona 79.000 navijača, a samo dvije godine prije igrao sam na Lapadu, u dresu GOŠK-a. Pamtim sve njemačke stadione, pune tribine, sjajnu atmosferu.

Lakić je prvo zaigrao za Hrvatski dragovoljac nakon odlaska iz Dubrovnika, potom u sezoni 2005./06. za Kamen Ingrad. Igrao i za mladu reprezentaciju. Poziv u A reprezentaciju dobio je 2010. godine. Bilo je to za utakmicu protiv Malte. Zatim još za utakmice protiv Češke, Gruzije i Francuske, no nije nastupio, iako je te sezone postigao 23 pogotka u Njemačkoj.

15. lipanj 2024 11:54