StoryEditorOCM
KošarkaPLJESAK ZA PRVAKINJE

Zlatnim djevojčicama Raguse trenerice Alme Majstorović čestitala Uprava kluba, a došao je i gradonačelnik

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2024. - 09:24

Bilo je 26 razlike na poluvremenu četvrte utakmice finala doigravanja za seniorskog prvaka Hrvatske, Ragusa je protiv Trešnjevke 2009. vodila u svom domu s 38:12, a za vrijeme velikog odmora posljednje domaće utakmice ove sezone dubrovački klub je odlučio nagraditi svoje male košarkašice, djevojčice do 13 godina, koje su prošlog vikenda osvojile naslov prvakinja Hrvatske. Zbog toga se pljesak u Gospinom polju nije stišavao u pauzi utakmice, a nije ni nakon velikog odmora jer je prva ekipa nastavila lomiti suparnice, te ih je na kraju slomila s 35 razlike (83:48) i na taj način izborila majstoricu, koja se u utorak, 28. svibnja, igra u Zagrebu.

Svi se nadaju kako će u njoj Carmen Miloglav, Iva Todorić, Lea Hajdin, Lina Strilić, Tea Perić, Jennifer Fleischer, Ella Majstorović i ostale pod vodstvom Cvetane Matić opet biti za pet, te kako će nastaviti svoj niz – osvojiti četvrti put ukupno i u nizu naslov prvakinja Hrvatske.

I dok se to čeka, slavio se nastavak niza uspjeha mlađih uzrasta Raguse. Uprava je zbog njih došla punih ruku, pripremila regale, a za njihovu trenericu Almu Majstorović i cvijeće. Nakon pobjede u Osijeku gradonačelnik Mato Franković je odmah odaslao u ime Grada brzojav, čestitku, a sad je i osobno skoknuo do Gospina polja, te je i on skupa s predsjednikom Raguse Lukšom Matušićem, članom uprave Srđanom Benićem te Anom Matušić stisnuo ruku prvakinjama, te trenerici.

image

Predsjednik Lukša Matušić i zlatne djevojčice Raguse

Tonči Vlašić/
image

Trenerici Almi Majstorović je na uspjehu čestitao i gradonačelnik Mato Franković

Tonči Vlašić/

Svatko tko je bio u dvorani pljeskom je nagradio zlatne djevojčice, Tairu Dragojević Škaljić, Niku Koprivicu, Gretu Preljević, Tiu Tokić, Mariu Golubović, Meri Čolović, Francescu Pecotić, Karlu Curić, Leonu Curić, Franku Lučić, Sonju Makivić, Kiaru Maslać, Helenu Franušić, te Barbaru Skaramucu, koja je bila MVP završnog turnira.

image

Prvakinje Hrvatske s upravom kluba (Lukša Matušić, Srđan Benić i Ana Matušić), te gradonačelnikom Matom Frankovićem

Tonči Vlašić/
17. lipanj 2024 12:14