StoryEditorOCM
AutomobilizamFINULI BUZETSKI DANI

Zadnja para gaće, ona odlučuje tko je klupski prvak Hrvatske, i ne samo to! Mirko Pendo: ‘Bit će zanimljivo dubrovačko brdo!‘

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2023. - 20:38

Povećao je Dubrovnik Racing prednost, bio je na Buzetu ispred Konavala, glavnog (i jedinog) konkureta za naslov, te trlja ruke, zadovoljan je iako nije ostvario novu pobjedu. Nju je zaslužila Župa dubrovačka, koja je dojurila do maksimalnih mogućih 60 bodova. Dubrovnik Racing je bio drugi s 50 bodova, Fly with Kolman treći s 40, a Konavle četvrte s 39 bodova...

Uoči Buzetskih dana, predzadnje utrke sezone Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Dubrovnik Racing je imao 30 bodova više od prvog pratitelja. Sad je ta prednost uoči zadnje stanice, koja je početkom listopada u Dubrovniku, 41 bod.

image

Deni Kmetović na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Niko Pulić i Božo Jovanović Bartulović na dubrovačkom brdu 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola na 22. Nagradi Dubrovnika - Memorijalu ‘Željko Đuratović‘ - trofej ‘Dubravko Čikor‘ 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik Racing lovi naslov klupskog prvaka

Tonči Vlašić/

Na Buzetu Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je dobio Domagoja Perekovića (Zanatlija), te odnio pobjedu u Klasi 1. Viliam Prodan (Opatija Autosport) prvi u Klasi 2A ispred Luke Fabijančića (Dubrovnik Racing), dok je treći bio Niko Pulić (Konavle). U Klasi 3A prvi Boris Katić (Rijeka) ispred Marina Poropata (Dubrovnik Racing) i trećeg Valtera Nežića (Buzet Autosport). Zatim u klasi 4A Željko Pavičić (Župa dubrovačka) prvi ispred Ivana Pulića (Konavle), dok je treći Saša Černeka (Petar Klepac), a u klasi 4B prvi Filip Magdić (Fly with Kolman), drugi Renato Herc (RI Autosport), a treći Ivan Batalić (Splitski Auto klub). U klasi 5A prvi Saša Radola (Dubrovnik Racing), drugi Florian Šalec (Zagorje), a treći Natanel Petrov (RTZ), u klasi 5B prvi Igor Nikolaus (Ozalj), drugi Milan Tatalović (Dubrovnik Racing), a treći Hasan Ljubijankić (Saint Christopher RT). U klasi 6A najbolji Deni Kmetović (Župa dubrovačka), drugi Marin Božičević (RI Autosport), a treći Božo Jovanović Bartulović (Konavle), te u klasi 6B prvi Marijo Barović (Župa dubrovačka), drugi Marko Trlin (Trogir), a treći Sandi Jugovac (Istra RT).

Kategorija II je zaključila sezonu. Buzet je bio njena zadnja stanica. Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) je potvrdio još jedan naslov prvaka Hrvatske. 

I kad je tako bilo na Buzetu, stazi Most - Peničići dugoj 5001 metar, o čemu odlučuje posljednja utrka sezone u Dubrovniku? 

- Dejan Dimitrijević je državni prvak u kategoriji I. Zatim, što se tiče Grupa, naslove prvaka su i prije Buzeta osigurali Dimitrijević u Grupi 1, te Marino Poropat u Grupi 3 i Saša Radola u Grupi 5. U Dubrovniku pada odluka o prvaku Grupe 2, ili će prvak biti Nino Andrejević iz Opatije, ili Niko Pulić. Andrejević ima 6 bodova više od Nika. U Grupi 4 vodi Ivan Pulić, dok je drugi Ivan Batalić, koji može biti prvak samo ako pobijedi u Dubrovniku, a Ivan ne završi utrku. U Grupi 6 Marin Božičević je trenutno vodeći sa 117 bodova, dva boda manje ima Božo Jovanović Bartulović, a treći je Marijo Barović sa 110 bodova. Sva trojica imaju izgleda biti prvaci. Klupski, Dubrovnik Racing ili Konavle. Bit će zanimljivo dubrovačko brdo. U nekim grupama se odlučuje tko je doprvak, a tko treći – istaknuo je Mirko Pendo, bivši vozač, član Dubrovnik Racinga i organizacijskog odbora dubrovačke brdske utrke, koja se vozi u spomen na Željka Đuratovića i Dubravka Čikora.

Dubrovačko brdo je na rasporedu 7. i 8. listopada. 

02. svibanj 2024 16:35