StoryEditorOCM
AutomobilizamČETVRTI KRUG

Opet Dubrovnik Racing na vrhu Grobnika, Nikša Stahor: ‘Treba priznati, imali smo i sreće!‘. Radost i za Ragusa Racing, Luka Blažević preuzeo vrh Divizije 1

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2023. - 16:54
Nikša Stahor je u ime Dubrovnik Racinga preuzeo pokal za pobjedu u konkurenciji klubova. Ovako je bilo na Grobniku, u zadnjoj utrci sezone 2022. godine. Ove sezone, ista slika na tri od četiri održane utrkeTonči Vlašić/

Drugi vikend na Grobniku, nove dvije kružne utrke sezone, protekao je u znaku vozača Dubrovnik Racinga. Nakon prvog vikenda sezone gledali su na prvoj poziciji vozače Slavonije i Baranje Racinga, ali sad im se osmijeh vratio na lica.

Nakon prvog vikenda zaostajali su u poretku klubova dva boda. Ovog vikenda, jučer, u subotnjoj utrci, trećoj ove sezone, osvojili su 15 bodova više od (novog/jedinog) konkurenta, te se vratili na vrh. Dan poslije, u nedjelju, 23. srpnja, opet su ostvarili pobjedu, i to opet s 15 bodova više od Slavonije i Baranje Racing, koji je (opet) bio drugi.

Maro Franić, Luka Dubreta, Nikola Radnjić i Žarko Knego uzeli su svaki po 25 bodova, prva trojica su pobjedi doprinijela i s po tri bonus boda. Dubrovnik Racing je tako skupio ukupno 109 bodova. Sad ima 28 više od slavonskog ‘prvoligaša’.

- Bile su sjajne vožnje na Grobniku ovog vikenda. Šteta što nije bilo još vozača, kakav bi to tad bio spektakl. Mi smo baš dobro odradili ovaj vikend. Treba priznati kako naš konkurent nije ovaj put imao sreće, Grega Šimunovič je ostao bez bodova. U suprotnom ne bi bila ovakva bodovna razlika. Ali, ponavljam, naši odlični, a trke odlične, potom, ponovno smo vodeći, te moramo biti zadovoljni - istaknuo je Nikša Stahor, sportski direktor Dubrovnik Racinga. 

KLUPSKI GROBNIK 23. SRPNJA

Četvrta utrka sezone prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, klupski: 1. Dubrovnik Racing 109 bodova, 2. SIB Racing 94 boda, 3. Fly with Kolman 41 bod, 4. Župa dubrovačka 36 bodova, 5. Trogir 29 bodova, 6. Ragusa Racing 28 bodova, 7. Saint Christopher RT 20 bodova, 8. Buzet Autosport 16 bodova.

image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić
image

Maro Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

I u utrci za najbolji tim prvenstva slavio je dubrovački tim, Euromarine DAS Racing Team (Maro Franić, Nikola Radnjić, Žarko Knego, Lovro Badurina i Frano Dubreta), koji je u četvrtoj utrci sezone povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku u odnosnu na prvog pratitelja, Becker Racing Team, za 10 bodova. Uoči ovog vikenda razlika je bila 30 bodova, sad Euromarine DAS Racing Team ima 53 boda više.

image

Luka Blažević na Grobniku 2022. godine

Tonči Vlašić/

LUKA BLAŽEVIĆ PREUZEO VODSTVO

Luka Blažević (Ragusa Racing) pobjednik je u Diviziji 1 ispred Sandra Babića iz Komarne, koji vozi za Saint Christopher Racing team, dok je treći bio Robert Antunović (Trogir). Lovro Badurina je ostao bez boda, te je Blažević sad preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Ima 92 boda, dva više od člana Rijeke.

U Diviziji 2 Tomislav Jaklin (Fly with Kolman) prvi, Marin Božičević (SIB Racing Team), a Vladimir Jaklin (Fly with Kolman) treći. Tomislav Jakin je povećao prednost u ukupnom poretku.

U Diviziji 3 Maro Franić prvi, na postolju još dvojac Župe dubrovačke, drugi je bio Jasmin Hrnić, a treći Vladimir Đukić. Franić vodi uvjerljivo u ukupnom poretku. Luka Dubreta je osvojio Diviziju 4, a Diviziju 5 Ivica Marić (SIB Racing) koji je bio ispred Igora Tomljanovića (SIB Racing). Marić je također povećao prednost.

Zatim, Žarko Knego je bio najbrži u Diviziji 6 ispred Nemanje Milovanovića (SIB Racing Team) i Zorana Kastratovića (Buzet Autosport), Frano Dubreta je vodeći u ukupnom poretku, a u Diviziji 7 pobjeda Nikola Radnjića (Grega Šimunović iz SIB Racing Teama je ostao bez bodova), te je sad njegova prednost u ukupnom poretku još veća.

Iduća stanica prvenstva Hrvatske na kružnim stazama je Slovakia Ring 19. i 20. kolovoza.

01. svibanj 2024 12:02