StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUŽNIM STAZAMA

Dubrovnik Racing slavio na Grobniku, te je opet barjak u njegovim rukama!

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2023. - 21:14

Maro Franić, Luka Dubreta, Žarko Knego, Nikola Radnjić i Frano Dubreta su jurili, osvajali i bonus bodove, te ih skupili ukupno 115 na trećoj utrci prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Spomenuta petorka time je osigurala pobjedu Dubrovnik Racingu, koji je tako klupski pobjednik subotnje utrke Nagrade Hrvatske 2023. godine na Automotodromu Grobnik.

Aktualni prvak skupio je 15 bodova više od najvećeg konkurenta ove sezone, Slavonija i Baranja Racinga, koji je nakon prvog ‘kruga’ (vikenda sezone) imao 2 boda više (206 naspram 204), te je opet vodeći, sad s 13 bodova viška u ukupnom poretku. Klupski treći na trećoj utrci sezone bio je Fly with Kolman, Župa dubrovačka je sa svoja dva aduta (Jasmin Hrnić i Vladimir Đukić) osvojila 39 bodova i subotnju trku zaključila na četvrtom mjestu, Ragusa Racing na šestom osvojivši 24 boda (Luka Blažević i Nikola Vatović). Ukupno devet klubovi je osvajalo bodove.

image

Luka Blažević (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/

I u konkurenciji timova pobjedu je odnijela dubrovačka ekipa, Euromarine DAS Racing Team (93 boda), Becker Racing Team drugi (80 bodova), Comtel Racing Team treći (48 bodova)... Nakon prvog vikenda, prve dvije utrke, Euromarine DAS Racig Team je imao 30 bodova više od drugog Becker Racing Teama (sad je prednost nakon treće utrke 43 boda)..

Lovro Badurina (Rijeka) slavio je u Diviziji 1 ispred Luke Blaževića, Tomislav Jaklin (Fly with Kolman) je bio najbrži u Diviziji 2, Maro Franić u Diviziji 3 ispred Hrnića i Đukića, Luka Dubreta u Diviziji 4, Ivica Marić (Slavonija i Baranja Racing Team) u Diviziji 5, Nemanja Milovanović (Slavonija i Baranja Racing Team) u Diviziji 6 ispred Frana Dubrete i Knega, te Nikola Radnjić u Diviziji 7.

image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Osim u Diviziji 6 slavili su vodeći, ali je i Frano Dubreta unatoč drugom mjestu i dalje prvi u ukupnom poretku Divizije 6.

Nedjelja, 23. srpnja, prilika je svima za nove pobjede (bodove).

01. svibanj 2024 04:49