StoryEditorOCM
ZabavaBIJEG IZ GRADA

Tražite ideju za vikend-izlet u neku od europskih metropola? Pogledajte gdje sve lete avioni s hrvatskih aerodroma u zimskom periodu

Piše PSD
22. studenog 2021. - 16:21

Zimski period, zajedno s manjim brojem putnika namjernika, sa sobom tradicionalno donosi reducirani red letenja na hrvatske aerodrome. Međunarodne redovne linije ovog vikenda imali su samo Zagreb, Split i Dubrovnik kao tri najprometnije domaće zračne luke. Stranica Croatian aviation je izdvojila popis zračnog prometa ovog vikenda na hrvatskom nebu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zračna luka Zagreb

Najveći promet ovog vikenda kako po broju putnika, tako i po broju redovnih linija zabilježen je u Zagrebu. Zagrebačka zračna luka odradila je nešto više od 70 operacija komercijalnih putničkih zrakoplova. Iz Zagreba se moglo letjeti prema čak 30ak međunarodnih destinacija te 4 domaće destinacije.

Domaći zrakoplovni prijevoznik ovog je vikenda bio najzaposleniji u zagrebačkoj zračnoj luci. Od međunarodnih destinacija Croatia Airlines je letjela u Amsterdam, Frankfurt, Dublin, Munchen, Zurich, Kopenhagen, Pariz, Beč, London, Brussels, Rim (via Split), Skopje i Sarajevo.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Drugi najzaposleniji prijevoznik u zagrebačkoj zračnoj luci bio je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair koji je iz Zagreba prometovao prema Londonu (Stansted), Oslu (Sandefjord), Milanu (Orio), Malmöu (Sturup), Karlsruhe (Baden), Podgorici, Hahnu, Brusselsu (Charleroi), Weezeu, Rimu, Parizu (Beauvais) i Gothenburgu.

Prema zagrebačkoj zračnoj luci prometovali su i strani zrakoplovni prijevoznici: KLM (Amsterdam), Lufthansa (Frankfurt), AirFrance (Pariz), Eurowings (Stuttgart i Düsseldorf), Kijev (Windrose), Qatar (Doha), flydubai (Dubai), Aeroflot (Moskva), Austrian (Beč), LOT (Varšava), Turkish (Istanbul) i AirSerbia (Beograd).

image
Ante Cizmic/Cropix

Zračna luka Split

Naša najprometnija zračna luka po ukupnom broju putnika ove godine imala je i ovog vikenda redovne linije komercijalnih putničkih zrakoplova prema nekoliko međunarodnih odredišta. Split je bio povezan s 5 različitih međunarodnih odredišta te sa Zagrebom kao jedinom domaćom destinacijom.

Croatia Airlines je i u Splitu odradila najveći broj odlaznih i dolaznih letova te je Split spajala sa Munchenom, Frankfurtom, Rimom i Zagrebom. Od ostalih aviokompanija prema i iz Splita prometovao je jedino Eurowings koji je Split povezao sa Stuttgartom i Düsseldorfom.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Zračna luka Dubrovnik

Najjužnija hrvatska zračna luka i u pravilu naša 3. najprometnija zračna luka također je zabilježila ovog vikenda promet redovnih komercijalnih putničkih zrakoplova na međunarodnim linijama. Iz Dubrovnika se moglo letjeti prema 2 međunarodne destinacije te Zagrebu kao jedinoj domaćoj destinaciji.

Croatia Airlines odradila je iz Dubrovnika prema Zagrebu 6 odlaznih letova. Od ostalih aviokompanija po jedan let odradile su Vueling prema Barceloni i Turkish prema Istanbulu.

Od ostalih hrvatskih zračnih luka letove na redovnim linijama komercijalnih putničkih zrakoplova zabilježile su još zračne luke Zadar i Pula. Naime, prema Zadru i Puli prometovala je Croatia Airlines na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb.

Zračne luke Osijek, Brač i Rijeka nisu imale redovne linije ovog vikenda.

20. travanj 2024 03:13