Jedan od najpoznatijih tradicionalnih recepata za oblatne, koji će oduševiti sve ljubitelje ovog slatkog zalogaja, upravo je starinski recept s orasima, keksom i čokoladom. Jednostavan, a izuzetno ukusan, ovaj recept podsjetit će vas na tople trenutke provedene za stolom punim domaćih slastica.
Trendovi dolaze i prolaze, pomodne slastice zaboravljamo, ali oblatne uvijek ostaju omiljeni klasik. Isprobajte ovaj recept, kreirajte svoje omiljeno punjenje i uživajte u ovoj bezvremenskoj poslastici!
Potrebni sastojci:
Krema:
3 dl mlijeka
30 dag šećera
30 dag mljevenog keksa
30 dag mljevenih oraha
1 margarin (25 dag)
1 čokolada za kuhanje (10 dag)
1 vanilin šećer
Još:
1 pakiranje oblatni
Priprema
Kuhanje osnovne smjese:
U loncu prokuhajte mlijeko i šećer. Kada zakuha, maknite s vatre i dodajte margarin. Miješajte dok se margarin ne otopi, a zatim dodajte mljeveni keks i orahe.
Podjela smjese:
Pripremljenu smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. U drugi dio dodajte vanilin šećer i dobro izmiješajte.
Premazivanje oblatni:
Još toplim kremama premažite oblatne sloj po sloj, izmjenjujući tamnu i svijetlu kremu, kao na slici.
Napomena:
Količina kreme dovoljna je za srednje velike oblatne dimenzija 27 x 37 cm.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....