StoryEditorOCM
ZabavaNEKI SE HVALE, DRUGI KOJI BI TREBALI - ŠUTE

Naslovnice iz cijelog svijeta vrište o vjenčanju u Dubrovniku, samo naši susjedi, gdje je Rod prije par dana pjevao, ni riječi...

Piše Lenka Gospodnetić/SD
1. lipnja 2024. - 13:12

Hvala Rodu Stewartu, posebice sinu mu Liamu i nevjesti Nicole; bolju reklamu užežin udarnog dijela turističke sezone nismo mogli ni zamisliti!

Naslovnicu Daily Maila krase spektakularne fotografije vjenčanja Liama Stewarta i Nicole Artukovich, djevojke konavosko-hercegovačkih korijena, održano u Dubrovniku. Urednici Dailyja nisu propustili primijetiti da se "Roddyjeva dobra noć" zbila u gradu u kojemu je snimana megapopularna serija "Igre prijestolja".

Britanski mediji pršte superlativima po pitanju "svadbe godine" u Hrvatskoj, koja se prelila i na Otok.

Škot, glazbena legenda i njegova svita privukli su pozornost u senzacionalnom ambijentu, poprištu zbivanja, People, Daily Mail i drugi mediji nisu se libili istaknuti da je glamuroznom vjenčanju, dakako, nazočila "dugonoga supruga Roddyjeva, Penny Lancaster", te da je osim 53-godišnje aktualne supruge 79-godišnjeg pjevača tu bila i majka mladoženje, atraktivna 54-godišnja Rachel Hunter.

image

Majka mladoženje, Rachel Hunter, u petrolej plavoj haljini

Tonći Plazibat/Cropix

Glamuroznost lokaliteta podcrtana je podatkom da u Dubrovniku noćenje može stajati i 1000 eura.

Čak ni loše vrijeme nije pokvarilo ugođaj; inozemni mediji prenijeli su razdragane fotografije mladenaca koji po kišici i vjetru trčkaraju dubrovačkim skalinama. Osobito je simpatčna fotografija na kojoj Liam, inače sportaš (hokejaš) u hodu ležerno pijucka pivo iz limenke i nosi kišobran. Kao da je "naš dečko" sa Skalica, recimo.

Talijani ni riječi

A dok su se britanski mediji izdašno raspisali o celebrity-vjenčanju koje u fokus stavlja hrvatsku obalu, naši (prekomorski) susjedi Talijani o njoj doslovce nisu ni zucnuli. Corriere della Sera, Oggi, tršćanski Il Piccolo...

image
Tonći Plazibat/Cropix

Pomislili smo da im je Trst (Piccolo) možda daleko, pa smo škicnuli na Bari Today, portal koji podržava "notizie" iz grada goegrafski lociranog preko puta Dubrovnika, s druge strane Jadrana. Između Dubrovnika i Barija odavno postoji i trajektna veza koja ih spaja, no i tamo po pitanju glamuroznog vjenčanja na hrvatskoj obali vlada "silenzio stampa". Možda i slučajno, no ipak smo mi stari rivali po pitanju turizma - barem na Jadranu.

Iznenađenje je da, primjerice, ljubljansko Delo nije objavilo ni slova o vjenčanju sina glazbene legende, sir Roda Stewarta, koja je samo nekoliko dana ranije pjevala u Ljubljani (Stožice). Na koncert u deželu pohitali su i mnogi iz Lijepe naše...

Svakako, Nicole i Liam, te njihovi gosti zauvijek će pamtiti svoj neponovljivi, veliki dan u Dubrovniku. Na hrvatskoj obali.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix

 

08. lipanj 2024 13:10