StoryEditorOCM
ZabavaSJAJNA DOMAĆICA

Pogledajte kako je Seve za Božić ukrasila dom: stigla je mama Ana, prijateljica Sonja Dvornik s kojom je posebno bliska

Piše Scena SD
14. prosinca 2023. - 10:53

Severinin stan u prosincu izgleda poput blagdanske kulise. Svaki ukras, od onog najstarijeg, još iz djetinjstva naše 51-godišnje pjevačice pa do onih koje je odabrao njezin 11-godišnji sin Aleksandar, na svom je mjestu.

Lampice su upaljene, iz kuhinje dolazi miris domaće sarme i fritula, piše Gloria.

Oko stola se okupila najuža obitelj i prijatelji - Severinina majka Ana Vučković, nećakinja Mia Popović i njezin sin Adrian, prijateljice Sonja Dvornik, Vedrana Vasić i njezin menadžer Tomica Petrović.

image

Severina s najbliskijim ženama: nećakinja Mia, te prijateljice Sonja i Vedrana

Instagram Severina

Naša najveća glazbena zvijezda ugostila je, naime, Glorijinu ekipu, koja se iz prve ruke uvjerila da uz sve silne talente Severina ima još jedan - izvrsna je domaćica i kuharica.

Novinare je dočekala dobro raspoložena.

Kako izgledaju blagdani u vašem domu - i kako se za njih pripremate?

- Okitim sve što se da (smijeh). Ukrasi su prethodnih godina bili pretežno dječji s obaveznim Disneyjevim vlakićem, ali on je sada pripao Adrianu, sinčiću moje nećakinje Mije, s kojom oduvijek imam poseban odnos.

Otkad imamo Adriana, ponovno uživamo u maloj smišnoj djeci, a Aleks je preponosan što je ujak i više ga "dječje stvari" ne zanimaju. Tako da smo ove godine kitili po mom izboru.

Aleks mi uvijek pomaže u odabiru ukrasa, a i u odabiru outfita, jer za Badnju večer svi smo obavezno u istim pidžamama s božićnim detaljima. Uključujući moju mamu i Tomicu, mog menadžera. Inače, Aleksu sam najdraža u kućnoj varijanti, mada mi nekad "pomaže" u izboru haljina. Pitam ga stoji li mi ovo dobro, a on mi, ni ne pogledavši, kaže "Aha". Jako je zainteresiran - smijala se Severina.

Koja sjećanja vežete, kad su blagdani u pitanju, iz svog djetinjstva?

- Miris bakalara i fritula, bor s kuglicama koje su svake godine bile iste, pravu, tek niklu pšenicu ispod bora s ovčicama i Betlehemom. I obavezan odlazak na ponoćku u crkvu i povratak doma kroz vatromet petardi.

image

Blagdanski ugođaj u Severininom domu

MATEA SMOLČIĆ SENČAR/Gloria

Koliko vam je važna majčinska figura u životu? Koji je njezin najdragocjeniji savjet?

- S mamom sam jako povezana, uvijek mi je nedostajala kad bih putovala i žao mi je što je ne mogu voditi na putovanja. Njen zagrljaj me smiri, a i nju moj. Uvijek je točno znala pogoditi tko nije za mene i oko toga smo se kroz život najviše svađale. Priznajem, nisam voljela da je u pravu (smijeh).

Uvijek mi je govorila: "Sredi se kad ti je najgore, bolje ćeš se osjećati i putuj, ćerce, samo putuj". Njen najbolji savjet je - ne napuštaj svoj posao i nikad ono što te ispunjava i čini sretnom. A to je za mene oduvijek bila glazba. To mi je odmalena govorila. I nikad ne čupaj obrve - još jedan od maminih savjeta, smijala se Severina.

Koje sličnosti vidite kad sebe gledate kao majku?

- Baš sam ponosna na sebe jer mislim da sam uspjela u onome što je moja mama mene učila, naučiti Aleksandra da ima empatiju, da bude iskren, pošten, da ima svoj stav i svoje mišljenje i da nema problem iznijeti ga.

Uvijek zna da sam tu za njega da mi se povjeri. Uvijek ga hvalim i kad dobije lošu ocjenu ako znam da se trudio i učio. I nikad, ali nikad ga ne kudim. U "zategnutim situacijama" sve riješimo razgovorom, to jest, on sve riješi šarmom, a ja ga samo obožavam.

 

27. travanj 2024 07:32