StoryEditorOCM
ZabavaKONTROVERZAN PAR

I princezu Marthu Louise snašla sudbina princa Harryja i Meghan, kralj Harald V. zabranio joj je da predstavlja obitelj: Njen zaručnik je mislio da može činiti što god želi...

Piše M. Č./sd
8. studenog 2022. - 19:35

Norveški kralj Harald V. objavio je kako njegova 51-godišnja kći, princeza Martha Louise, više neće na bilo koji način predstavljati kraljevsku obitelj, nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom, piše Slobodna Dalmacija.

Martha Louise će, objavio je njezin 85-godišnji otac, zadržati titulu princeze, ali je ne smije koristiti u okviru bilo kakvih komercijalnih poslova sa svojim zaručnikom.

Norveška princeza je 2019. napustila poziciju radnog člana kraljevske obitelji, nešto slično onome što su princ Harry i Meghan Markle napravili početkom 2020. kad su odselili u Kaliforniju.

A odluka kralja Haralda da Martha Louise neće predstavljati kraljevsku obitelj niti koristiti titulu u komercijalne svrhe slična je ono što ju je donijela pokojna kraljica Elizabeta II. donijela, nakon što su Harry i Meghan napustili monarhiju.

image

Princeza Martha Louise sa zaručnikom Durekom Verrettom u Oslu u lipnju ove godine

Lise Aserud/Afp


U razgovoru za 2News, kralj Harald je pojasnio da se proteklih nekoliko mjeseci raspravljalo o statusu njegove kćeri i da se došlo do rješenja za koje smatra da će omogućiti veću distancu između princezinih aktivnosti i norveške kraljevske kuće.

‘Super je tip, al‘ mu nije najjasnije‘

Za svoga potencijalnog zeta norveški kralj je rekao kako je "super tip" i jako zabavan, ali i da mu nije bilo najjasnije zašto se kraljevski status Marthe Louise ne može koristiti za promociju komercijalnih projekata.

image

Norveški kralj Harald V. i kraljica Sonja

Terje Pedersen/Afp


- Amerikanci ne razumiju značaj ovoga, nemaju pojma što je kraljevska kuća, on je mislio da može činiti što god želi i da to na nas neće ni na koji način utjecati – kazao je kralj Harald.

image

Američki šaman Durek Verrett i Martha Louise

Carina Johansen/Afp


Najnovija anketa pokazala je kako 17 posto javnosti sada na norvešku monarhiju gleda negativnije nego prije godinu dana, a tome je najviše pridonijela princezina veza s američkim šamanom s kojim se zaručila u lipnju ove godine.

Martha Louise je bila u braku s Arijem Behnom, za kojega se udala 2002. godine, i dobili su tri kćeri, sada 19-godišnju Maud Angelicu, 17-godišnju Leah Isadoru i 14-godišnju Emmu Tallulah. Razišli su se 2016., a on je počinio samoubojstvo na Božić 2019. godine.

Hoće li se i kada Martha Louise udati za kontroverznog šamana, još nije poznato.

image
Lise Aserud/Afp
29. lipanj 2024 02:02