DUBROVAČKI MAKARONI
Razrežite sočnu govedinu na komadiće, najbolje je uzeti komad od vrata. Za 50 dag govedine ugrijte 12 dag masti i zažutite sitno nasjeckanu kapulu. U ovome dobro užutite meso, neprestano miješajući dok ne ponestane soka. Rastopite žlicu koncentrata od rajčica i meso dalje u tome pirjajte, na posve laganoj vatri otprilike 4 sata, dok ne postane sočno i mekano, a sok gust. Da meso ne ostane bez soka, dodajite pomalo vode ili juhe, donosi Slobodna Dalmacija.
Ovim fino raskuhanim mesom polijte makarone ili njoke od krumpira, a može biti bilo koja druga tjestenina. Makarone domaće ili tvorničke skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i kuhajte poklopljene. Dobro ocijedite i polijte po sredini i odozgo ovim sokom i mesom. Poslužite s ribanim sirom, donosi Slobodna Dalmacija.
Sastojci:
50 dag govedine (od vrata)
12 dag masti
1 kapula
1 žlica koncentrata od rajčica
juha ili voda
ribani sir
makaroni
StoryEditorOCM
ZabavaOKUSI KOJE PAMTIMO |
DUBROVAČKE ŠPORKE MAKARULE JEDNAKO OBOŽAVAJU I MLADI I STARIJI: Pogledajte recept i provjerite je li ih teško pripremiti
1. listopada 2020. - 17:23