StoryEditorOCM
Noćni životSUTRA, U RANIM JUTARNJIM SATIMA

ZA ROMANTIČARE, ALI I OSTALE 'SUPERMJESEC' će osvijetliti nebo

Piše DV
8. veljače 2020. - 20:14
Imamo dobru vijest koja to nije samo za astronome, nego i za romantičare te "obične" ljubitelje promatranja neba. Jer, za njih je ovo doista idealan vikend kada mogu potpuno uživati u nebeskim fenomenima kao što je "Supermjesec".

Astronomi ističu kako se puni Mjesec se pojavljuje na nebu kada se zemljin prirodni satelit u odnosu na Sunce nađe na suprotnoj strani Zemlje, što znači da je njegova površina potpuno osvijetljena. Ovaj put će, istodobno, Mjesec biti i vrlo blizu našem planetu, što znači da će se na noćnom nebu pojaviti još veći i svjetliji no inače. Potpuni dojam "Supermjeseca" bit će već sutra ujutro, ali astronomi ističu kako će prizor biti najdojmljiviji u ponedjeljak ujutro, tako da je američka agencija za istraživanje svemira NASA ovaj vikend nazvala "noć Supermjeseca".

Recimo i to kako su pojavu Supermjeseca od davnina slavila indijanska plemena. Supermjesec u veljači se naziva i "Sniježni Supermjesec" jer je veljača širom svjeta poznata kao mjesec u kojem se bilježi najviše "snježnih dana". Dobra vijest je kako će nebo biti čisto, odnosno bez oblaka tako da će se moći maksimalno uživati u ovom nebeskom prizoru. Također, astrolozi vjeruju kako će ovaj prirodni fenomen ima dokazani pozitivni utjecaj i tvrde: Snježni Supermjesec pomaže nam da isporavno i lakše no inače donesemo neke vrlo važne životne odluke.
 
16. travanj 2024 13:47