StoryEditorOCM
Noćni život20. na svijetu

U Revelinu ovoga ljeta nastupa više od pedeset DJ-eva iz cijelog svijeta

Piše dv
21. lipnja 2023. - 15:24

Culture Club Revelin, koji je nedavno proglašen 20. najboljim klubom na svijetu prema ljestvici DJ Maga, ovog će ljeta postati odredište brojnim poznatim producentima i DJ-evima. Organizatori ove godine najavljuju spektakularan ljetni program koji će trajati od svibnja do listopada. Klub je sa svakodnevnim radom započeo već od 12. svibnja, a Revelin svoja vrata otvara svakog dana od 22:30 do 5:30. Ulaznice i dodatne informacije dostupne su na web stranici Revelina.

Neka imena već su najavljena kroz proteklih mjesec dana, a na finalnom popisu našlo se još poznatih DJ-eva i producenata: Alaia & Gallo, Bontan, David Penn, Dombresky, EDX, Eli & Fur, Fedde Le Grand, Franky Wah, Fred Lenix, Gorgon City, Jeremy Oleander, Kurd Maverick, Mark Knight, Luke Alessi, Mat.Joe, Mood II Swing, Pero FH, Sam Paganini, Technasia i ZHU.

Prošlog mjeseca sezonu je otvorio Offaiah koji je u poznatom dubrovačkom klubu nastupio 19. svibnja. Rodom iz Ujedinjenog Kraljevstva, navedeni je producent svoju prekretnicu u karijeri 2018. godine kada je izdao sing “Work It Out”, u poznatoj izdavačkoj kući Defected Records, čiji je vlasnik Simon Dunmore. Od tada je često viđen gost na istoimenim festivalima diljem svijeta, poznat po svom house i tech house zvuku. Posljednji vikend u svibnju obilježio je EDX, švicarski producent talijanskih korijena koji je na sceni već skoro trideset godina. 2002. godine osnovao je globalno cijenjenu diskografsku kuću, Sirup Music, koja je izdala bezbrojne hitove producenata s A-liste, uključujući Avicii, Armin Van Buuren, Steve Angello i Tiësto. Proglašen je najslušanijim švicarskim izvođačem svih vremena, a već godinama oduševljava svijet svojom impresivnom diskografijom remiksa zbog čega je 2019. godine dobio Grammy nominacije za remiks godine za Chromeo i French Montanu te live show pod nazivom XIRCUIT.

U lipnju se u Revelinu velika gostovanja odvijaju svakog ponedjeljka, srijede i petka. U petak, 2. lipnja, nastupio je Eli Brown, samouki producent poznat po svojim izdanjima koja su ostavile dojam na niz najvećih imena u industriji, poput Carla Coxa, Green Velveta, Fishera, Black Madonne, Denisa Sulte, Calvina Harrisa i Annie Mac. Na pozornicu Revelina, 23. lipnja ove godine, po prvi put dolazi producent brazilskih korijena, Fred Lenix. Inspiriran old-school technom i electrom, 25-godišnji audio inžinjer poznat je po svom futurističkom zvuku kojeg su podržali Maceo Plex, Adam Beyer, Tale Of Us, Pan-Pot, ARTBAT, Solomun i brojni drugi. Navedeni mjesec obilježit će i nastupi brojnih producentskih dvojaca, poput Eli & Fur iz Londona, Mat.Joe iz Berlina, talijanskog para Alaia & Gallo te Phila & Dereka, umjetničkih direktora i osnivača platforme Cercle koja prikazuje poznate i talentirane DJ-eve iz koji sviraju na najljepšim i najposebnijim lokacijama na svijetu. Svoje je glazbeno umijeće na pozornici poznatog dubrovačkog kluba prikazao i Martin Ikin, britanski producent sa zavidnom tridesetogodišnjom karijerom, a prije dva dana nastupio je David Penn, španjolski producent poznat po jedinstvenom house zvuku i suradnji s poznatim kućama Defected Records i Glitterbox. Kraj mjeseca obilježit će gostovanje Nore en Pure, švicarsko-južnoafričke producentice koja je dvije godine za redom (2019. i 2020.) bila proglašena najboljom ženskom ženskom DJ-icom te Sashe, velškog DJ-a i producenta ploča poznatog po svojim inspirativnim live nastupima. U anketi koju je proveo DJ

Magazine 2000. godine izabran je za najboljeg svjetskog DJ-a. Četverostruki je dobitnik International Dance Music Awardsa i DJ Awardsa te je 2005. bio nominiran za Grammy.

Osim povratka poznate NBA zvijezde Shaquille O‘Neala, koji se predstavlja umjetničkim imenom DJ Diesel, 1. srpnja na pozornicu poznatog dubrovačkog kluba dolazi i višestruki dobitnik Grammyja, Diplo koji je producirao hitove velikih svjetskih zvijezda, poput Beyoncé, Justina Biebera, Lil Waynea, Britney Spears, Chrisa Browna, Ariane Grande, Madonne i brojnih drugih. Drugi tjedan sedmog mjeseca obilježit će gostovanja pariškog producenta imena Technasia te londonskog producentskog dua Gorgon City, poznatom po house, electronic i garage zvuku koji je tijekom proteklih deset godina generirao više od 676 milijuna streamova na glazbenim platformama. Po prvi put u Dubrovniku publika će imati priliku poslušati iranskog producenta Dubfire, koji već tri desetljeća osvaja vrhove top ljestvica elektroničke glazbe te Argyja, poznatog residenta najboljih klubova Ibize koji surađuje s najboljim imenima na sceni. Revelin će 19. srpnja ugostiti i DJ-a pod imenom Vintage Culture kojeg je DJ MAG prošle godine proglasio najboljim house DJ-em na svijetu, a po prvi put u Hrvatsku dolazi i ZHU, Američki pjevač i producent kineskih korijena poznat po svojim hitovima poput „Faded“ koji mu je donio nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg Dance/Elektronskog singla. Srpanj u Revelinu obilježit će i britanski producenti Bontan i Franky Wah, a posljednji dan u mjesecu rezerviran je za poznati producentski dvojac Solardo.

U kolovozu stiže John Summit, 27-godišnji house DJ i producent iz Chicaga koji je trenutno proglašen najtraženijom mladom zvijezdom na svijetu. U tvrđavi će po prvi put nastupiti australski producent Luke Alessi te Kurd Maverick, poznat po svojim house izdanjima za Toolroom records, izdavačku kuću pod vlasništvom britanske ikone elektroničke glazbe, Marka Knighta, koji će u Revelinu ponovno nastupiti 18. kolovoza ove godine. Tvorac svjetski poznatog singla „Man With The Red Face“ bio je nominiran na 52. dodjeli Grammyja za svoj rad na albumu „The E.N.D“ grupe Black Eyed Peas. Osim Knighta, u Revelin se ponovno vraća i nizozemski DJ Fedde Le Grand, poznat pos vojim hitovima „Put Your Hands Up For Detroit“ i „Let Me Think About It“. Tijekom više od 15 godina karijere, dobio je brojne nagrade i priznanja, a producirao je remikseve za velike glazbene zvijezde poput grupe Coldplay, Madonne, will.i.am, Robbie Williamsa, Everything But The Girl, Fatboy Slima, Shakire, Rihanne, Mariah Carey, Michael Jacksona te Faithless. Sredinom mjeseca ponovno dolazi Dobresky, jedan od najprepoznatljivijih house producenata na svijetu, koji je najveći uspjeh u karijeri ostavrio 2019. godine pjesmom Soul Sacrifice. Kraj mjeseca obilježit će nastupi američkog house dvojca Mood II Swing te švedskog producenta Jeremyja Oleandera, poznat po svojim house, progressive, tech house i techno zvukovima.

Bogati program nastavlja se i u rujnu, a prvi vikend rezerviran je za mladog DJ-a pod imenom Coeus, poznat po svom melodičnom i slojevitom zvuku. Kalendarski kraj ljeta obilježit će poznati techno DJ Sam Paganini, a posljednji vikend rezerviran je za jednog od domaćih najrespektabilnijih DJ-eva, Peru Fullhousea (FH), čija je karijera započela u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Zbog bogatog programa koji je veći od svih dosadašnjih, organizatori su ove godine zaposlili čak osam resident DJ-eva iz cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije: Alex G, Andrew Meller, BoZZo, DANCElectric, DJ Speed, El Maar, Kosta Radman i Mike Vale.

Službeni kraj ljetne sezone u Revelinu obilježit će se 6. i 7. listopada, a iz kluba poručuju da su za taj datum pripremili posebno iznenađenje.

27. travanj 2024 15:15