StoryEditorOCM
Noćni životZlatne godine...

Plesnjaci na taracama Babina kuka, čuvena diskoteka Tezej... Pogledajte kako se u Dubrovniku partijalo 70-ih i 80-ih!

Piše L.G./JL
17. veljače 2023. - 12:51

U Muzeju crvene povijesti izložbom se prisjećaju i dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine

"Kako smo se zabavljali – noćni život i zabava Dubrovnika 70-ih i 80-ih" naziv je izložbe koju priređuje dubrovački Muzej crvene povijesti, u svom novouređenom galerijskom prostoru. Izložba će kroz niz različitih tema prikazati bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Kako navode: "U ova dva desetljeća nastali su uspješni rock-bendovi, otvarale su se prve diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate".

Kustosi izložbe Marijeta Radić i Ivan Lujo, sa sugrađanima otvaraju izložbu, kojom su, nastavljaju: "oživjeli sjećanja na "dobra stara vremena" u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine". Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.

Na otvorenju će, u skladu s glazbom tog doba, nastupiti prvi dubrovački DJ - DJ Vjeverica, a u galeriji zavirite u neke od brojnih trenutaka koje ćete moći vidjeti na izložbi.

19. travanj 2024 02:14