StoryEditorOCM
ModaDizajnerica nakita Iva Viljevac Toš

Ušli smo u blagdansku sezonu, crvena boja je neizostavna. Koralji će vas zagrijati bolje nego vuneni šal!

Piše Lorita Vierda Foto: Karmen Poznić Božić
7. prosinca 2023. - 21:07

Njezin slojeviti minimalizam u novoj kolekciji dobio je i druge dimenzije, koje će razveseliti ljubiteljice nakita. Iva Viljevac Toš ove jeseni i zime odlučila se pomiješati boje metala, nadodati još koji sloj, iskoristiti ljepotu koralja i duboku crvenu boju kao novi IT komad. Ovaj put, mada inače to izbjegava, odlučila je pozirati na ekskluzivnoj fotografiji Jelene Balić u stylingu Katije Šimundić, s frizurom Ante Pažanina i make up Simone Antonović, u prekrasnoj haljini Safiyaa, Valentino cipelama, kako bi dočarala svu ljepotu zime i zimske kolekcije.

image

Koralji su ove zime glavni statement u kolekciji nakita Ive Viljevac Toš

Instagram/

- Minimalizam je postao prepoznatljiva odlika mog nakita i drago mi je što toliko žena sa mnom dijeli ljubav prema nakitu koji osvaja jednostavnošću. Trend miješanja boja i metala, spajanje nespojivog, izvrsna je prilika da svaka žena sama dizajnira svoj look. Više nije dovoljno biti u trendu s jednim komadom nakita koji će za nekoliko godina biti zaboravljen. Trenutno sam oduševljena mogućnostima kombiniranja komada iz mojih kolekcija, a i klijentice će biti zadovoljne time što su u pitanju ukrasi jednostavnog, klasičnog dizajna koje mogu kombinirati na bezbroj načina, ali i nositi samostalno kada se žele vratiti u sigurnost jednostavne elegancije.

Crvena boja i koralji nekako baš iskaču u kolekciji?

-Set koraljnog nakita, ogrlica, naušnice, prstenje i narukvice, jedan je od bazičnih primjera minimalističkog dizajna s pomakom. Crvena boja koralja nikada nije iste nijanse čime komadi iz te kolekcije dobivaju dubinu i mnogo načina nošenja. Izvrsno se slažu s elegantnom odjećom, posebno onom u kontrastnim ili tamnim bojama, gdje detalj crvene boje na poseban način oplemenjuje modnu kombinaciju za svečane prigode. Ušli smo u blagdansku sezonu, crvena boja je neizostavna.

image

Koraljni set stvoren je za podizanje svake modne kombinacije

Instagram/
image

Nakit nove kolekcije sjajno se spaja sa svim prošlima

Instagram/

Što vam je najdraži dio ove kolekcije?

- To je privjesak s inicijalima, decentan i diskretan komad koji je već zasjeo na prvo mjesto najpopularnijih poklona za važne osobe. Osim toga, spomenut ću i koralje, spoj mora i kontinenta, boju koja podiže svaki outfit, a sam proces nastanka, od ideje do završnog proizvoda, najbolje prikazuje koliko uživam u svom poslu. Nova kolekcija prilagođena je hladnijoj sezoni gdje crvena dolazi do izražaja kao detalj koji se izdvaja u jednostavnijim kombinacijama. To su moji favoriti za nadolazeću sezonu, a iako su oba komada najdraži dio nove kolekcije, još mi je draže vidjeti zadovoljne klijentice koje ove godine više nego ikada pokazuju zadovoljstvo ponudom nakita.

image

Kolekcija nakita Ive Viljevac Toš s personaliziranim privjeskom i različitim bojama metala

Instagram/

Je li vam dosadilo dizajniranje nakita i da to ne radite, čime bi se bavili?

- Kreativnost me pokreće, ali unatoč tome i dalje živim život okružena mnogim kreativnim kočnicama koje proizlaze iz svakodnevnih situacija. To je jedino što može poljuljati moj kreativni proces, ali nikako nije dovoljno da ugrozi moju karijeru i smjer u kojem idem. Kod svih kreativaca ponekad dolazi do zasićenja, godine u dizajniranju nakita naučilo me da su te faze samo znak da su potrebne promjene kako bih nastavila. Teško mi je i zamisliti kako bi mi život izgledao da sam krenula drugim smjerom, ali sigurna sam da bih opet izabrala kreativan posao i da bih opet izabrala imati nešto svoje.

image

Ljetna kolekcija dizajnerice nakita Ive Viljevac Toš

Karmen Poznic Bozic/
image

Sojevitost je već godinama zaštitni znak hrvatske dizajnerice nakita Ive Viljevac Toš

Instagram/
image

Naušnice sa slovima veliki su hit u kolekciji Ive Viljevac Toš

Instagram/
25. travanj 2024 09:31