StoryEditorOCM
Gastroisprobajte što prije

Svatko zna svoju ‘najsavršeniju tortu‘, ali ova zamamna slastica iz Mađarske stvarno ima sve što ljeti treba: posebna je zbog jednog sastojka, slatko-kiseli okus oduševljava!; Evo recepta

Piše SD
31. srpnja 2022. - 08:02

Mađarska torta savršena je za ljetne dane jer nije teška ni preslatka, a kiselkaste višnje osvježavaju i razbuđuju nepce.

Potrebni sastojci:

2 jaja

130 grama šećera

50 grama brašna

50 grama kakao praha

200 grama višanja bez koštica

300 mililitara slatkog vrhnja

1 kesica želatina

200 grama krem sira

250 grama čokolade za kuhanje

30 mililitara ulja


Način pripreme:

Jaja razbijte u posudu za miješanje, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.

Prebacite tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. U lonac na štednjaku stavite želatinu i dolijte 50 mililitara vode. Kada smjesa provrije sklonite lonac sa štednjaka.

Slatko vrhnje izmutite mikserom, dodajte preostali šećer pa opet mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatine i izmiksajte. Preostalu želatinu dodajte u posudu s krem sirom. 

Dodajte preostali kakao i promiješajte sastojke. Smjesu izlijte u posudu sa šlagom i izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se krema sve ne sjedini.

Tako dobiveni nadjev nanesite na biskvit u kalupu. Čokoladu otopite s malo ulja i dodajte je po vrhu torte u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite. Odstranite stranični dio kalupa i stavite u frižider da se torta stisne i lijepo ohladi.

Guštajte!

(recept Stil.rs.)

19. travanj 2024 19:48