Mađarska torta savršena je za ljetne dane jer nije teška ni preslatka, a kiselkaste višnje osvježavaju i razbuđuju nepce.
Potrebni sastojci:
2 jaja
130 grama šećera
50 grama brašna
50 grama kakao praha
200 grama višanja bez koštica
300 mililitara slatkog vrhnja
1 kesica želatina
200 grama krem sira
250 grama čokolade za kuhanje
30 mililitara ulja
Način pripreme:
Jaja razbijte u posudu za miješanje, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.
Prebacite tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. U lonac na štednjaku stavite želatinu i dolijte 50 mililitara vode. Kada smjesa provrije sklonite lonac sa štednjaka.
Slatko vrhnje izmutite mikserom, dodajte preostali šećer pa opet mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatine i izmiksajte. Preostalu želatinu dodajte u posudu s krem sirom.
Dodajte preostali kakao i promiješajte sastojke. Smjesu izlijte u posudu sa šlagom i izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se krema sve ne sjedini.
Tako dobiveni nadjev nanesite na biskvit u kalupu. Čokoladu otopite s malo ulja i dodajte je po vrhu torte u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite. Odstranite stranični dio kalupa i stavite u frižider da se torta stisne i lijepo ohladi.
Guštajte!
(recept Stil.rs.)