Iako možda ne izgleda najzanimljivije na svijetu, ovaj kruh s tikvicama definitivno je još jedno od ljetnih otkrića. Tikvica mu daje nevjerojatnu sočnost, dodaci koje sam ubacila u smjesu čine ga prilično zabavnim i, najbolje od svega, ne diže se, što ga čini odličnim odabirom kada vam se jede dobar kruh, a u pripremu niste spremni uložiti cijeli dan. piše za Dobru hranu Lidija Lončarić.
Potrebno je:
2 jaja
230 ml mlijeka
sok pola limuna
375 g brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
1 srednja tikvica
50 g maslaca
70 g sira cheddara
1 šaka vlasca
1 čili papričica
100 g maslaca
1 žličica meda
prstohvat cvijeta soli
Priprema:
Tikvicu naribajte, posolite i pustite da stoji kako bi ispustila tekućinu. U posudi pomiješajte jaje, mlijeko, limunov sok, 50 g otopljenog maslaca. Kada sjedinite sve sastojke, dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovno sve promiješajte. Dodajte naribanu i ocijeđenu tikvicu. Dodajte cheddar koji ste usitnili na kockice, vlasac i sitno sjeckani čili. Dobro promiješajte i prebacite u kalup za pečenje kruha. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva sat vremena. Dok se kruh peče, pomiješajte maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi s medom i pospite cvijetom soli. Kada je kruh gotov, ostavite da se malo ohladi, a zatim poslužite s maslacem.