StoryEditorOCM
GastroRASHLADI SE

Sendviči sa sladoledom od bobičastog voća i banane totalni su sezonski hit i jedva ih čekamo ponoviti

Piše dv
21. srpnja 2022. - 08:55

Napravite ih danas pa spremite u zamrzivač i poslužite najmlađima umjesto kupovnog sladoleda. Bit će hit i na rođendanima, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

500 g miješanog bobičastog voća (maline, borovnice, ribiz, jagode)

100 g dodatnih borovnica za posipanje

2 velike banane

40 ml bademova mlijeka

70 g grčkog jogurta

2 žlice meda

24 prhka keksa od bademova brašna

SASTOJCI ZA PRHKE KEKSE OD BADEMOVA BRAŠNA:

250 g maslaca

170 g šećera u prahu

2 žumanjka

korica jednog limuna

1 vanilin šećer

450 g bademova brašna

100 g oštrog brašna

image

Sendviči sa sladoledom

Biljana Blivajs/Coprix

PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto za kekse. Tijesto oblikujte u kuglu, umotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak da se odmori minimalno dva sata. Ohlađeno tijesto razvaljate na pobrašnjenoj podlozi i formirajte u kolače pravokutnog oblika dimenzija 8 x 5 cm. Pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva.

Banane narežite na kolutiće, složite ih na pladanj, stavite u zamrzivač i pustite da se zamrznu. U blender stavite smrznute banane, mlijeko, jogurt i med te kratko blendajte. Dodajte bobičasto voće te sve miksajte dok smjesa ne postane glatka. Kalup 25 x 25 cm obložite papirom za pečenje. Polovicu smjese ravnomjerno rasporedite po kalupu, po cijeloj površini rasporedite borovnice pa prelijte drugom polovicom smjese. Poravnajte po površini te stavite u zamrzivač preko noći.

Zaleđeni sladoled izvadite iz kalupa i po gornjoj površini polažite prethodno ispečene i ohlađene kekse. Vrućim nožem vrlo brzo izrežite sladoled koristeći posložene kekse kao vodič. Sladoled stavite između dva keksa i odmah poslužite. Bez brige, keks će u doticaju sa sladoledom omekšati, no neće se mrviti pa ćete ga s lakoćom moći pojesti.

Višak sendviča posložite u vrećicu s patentnim zatvaračem te vratite u zamrzivač. Tako pospremljeni mogu stajati i do mjesec dana.

20. travanj 2024 12:20