StoryEditorOCM
GastroLumbarajka u top 7

Matea Alduk opet briljirala u Masterchefu! Napravila je pravo malo remek-djelo na tanjuru

Piše DV
15. prosinca 2022. - 12:11

Kandidati MasterChefa još su jednom morali pokazati koliko su kreativni kad dobiju odabrane namirnice. Već treći put sretna je bila kutija iznenađenja za Mateu Alduk, a da ni njoj ni ostalima nije bilo nimalo lako pokazuje popis namirnica koje su se nalazile ispod kutije: pileći vrat, pureća srca, koraba, limeta, pušek bilja, čičoka, indijanska banana, grčki tip jogurta, lovorov list, cikla, plavi krumpir, anis, gorgonzola, alga, luk i đumbir. Pomoću ovih namirnica morali su napraviti vizualno atraktivan tanjur, donosi MasterChef Nove TV.

Matea Alduk je već u startu znala da želi napraviti tamni umak i pureće vratove te je koristila i čičoke. ‘‘Prvi put nemam jasnu viziju što radim‘‘, rekla je na početku, no na kraju joj je jelo ispalo vrhunsko.  Matea je dala sve od sebe da pripremi što ukusniji tamni umak od purećih vratova, te srce poširano na maslacu, čips od plavog krumpira i čičoke s emulzijom od indijanske banane te cvijet u tempuri.

 

‘‘Najbolja je bila Matea‘‘, rekao je Melkior dodavši da će sljedeći put ona birati namirnice s kojima će kandidati kuhati. ‘‘To mi je ogroman kompliment. Veselim se sljedećem izazovu i izboru sljedeće namirnice‘‘, istaknula je Matea.

23. lipanj 2024 22:36