StoryEditorOCM
GastroMasterchef

Lignja im presudila: Matea se, kako je priznala, ‘us*ala‘ jer joj je zagorjela, Jelica i Emina nisu se spasile stres testa...

Piše Rebeka Pastuović/SD
20. listopada 2022. - 09:51

U novoj epizodi MasterChefa, natjecatelji su test kreativnosti morali obavljati u parovima koje je odredila pobjednica prethodnog izazova, Korčulanka Matea Alduk. 23-godišnjakinja je pobjedom ostvarila i pravo na izbor glavne namirnice za pripremu. Uz to, u ovoj je epizodi, ako je to željela, mogla izbjeći kuhanje.

- Razmišljam hoću li slijediti mozak ili srce. Mozak naravno govori nemoj kuhat, sjedni na galeriju, a srce – kuhaj, pa došla si kuhat, priznala je Matea pa odlučila: - Kuhat ću, da!

Ova djevojka je, između pastrve, lignje i oslića za glavnu namirnicu odabrala lignje.

- Lignja. Yes! - oduševila je Dubrovčanku Jelicu Boto.

Matea je prije početka izazova morala i odabrati parove za natjecanje, dok je ona pripremu morala izvoditi sama. Rečeno joj je i da Emina može izbjeći odlazak u stress test, ako sa svojim partnerom pripremi dobro jelo. 

Matea je udružila još Eminu s Jelicom,  Luciju Davidović s Lukom Marinom, Loru Cepetić s Majom Jalšovec i Marka Kolaka s Ivanom Ivić. Parovi su još postali Wannapa i Tihomir Krklec, Andrea Dević i Luka Piasevoli.

Matea je otkrila da radi rižoto od poriluka, kremu od buće, lignju na šporko i malo sotirane buće i šparoga: - Smirena san što radin sama, drago mi je da radin sama. Al nekad su četiri ruke bolje nego dvi, rekla je.

Priprema je završila, a svi kandidati predali su svoje tanjure.

- Dobro se nisan u*** u gaće, rekla je Matea kojoj je lignja blago zagorjela, zbog čega se bojala ulaska u stress test.

Nakon što su kušali sva jela, žiri se odlučio za najbolji tanjur, a to je bio onaj s jelom Lea i Lucije. Uz njih, pohvalili su jela Marka i Ivane, ali i Jelice i Emine, što je ovu djevojku oslobodilo sljedećeg stress testa.

23. lipanj 2024 22:36