StoryEditorOCM
GastroOMILJENI RUČAK

Kreće sezona punjenja paprika, a mi prenosimo recept za polizati prste! Ovakve vjerojatno još niste probali, a još su jednostavnije za pripremu, jer ne morate ‘bdjeti‘ uz lonac

Piše dv
27. lipnja 2022. - 18:03

Napravite punjenu papriku na malo drugačiji način - zapecite je sa sirom i poslužite uz salatu

Trebat će vam:

4 - 5 paprika

400 g mljevenog mesa

100 g riže

2 režnja češnjaka

1 žličica crvene paprike

3 žlice nasjeckanog timijana i peršina

Sir po želji (cheddar ili mozzarella)

Temeljac

Sol i papar

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte mljeveno meso i skuhanu rižu. Dodajte 2 režnja protisnutog češnjaka, crvenu papriku, sol i papar. Dodajte timijan i sitno nasjeckani peršin. Paprike kratko zapecite na malo ulja pa ih očistite, ispraznite i napunite smjesom. Stavite ih u dublju posudu, na dno ulijte malo temeljca i poklopite. Pecite 20-ak minuta poklopljeno, a potom otklopite i pospite sirom pa pecite još 20-ak minuta ili dok meso ne bude u potpunosti obrađeno. Ako želite, paprike pecite tako da svaku poklopite gornjim dijelom paprike, no kada ih posipate sirom, maknite poklopce, piše Dobra hrana.

23. studeni 2024 06:20