StoryEditorOCM
GastroNOVA DRAMA?

Kaštelanka Ivana se osramotila sa začinima i priznala: Nikakvu strategiju neman!; Ali Jelica je žestoka: Ovo će biti masakr dubrovačkom pilom! Uzet ću 100 kokoši...

Piše SD
13. listopada 2022. - 09:40

Sinoć su se u 15. epizodi popularnog MasterChefa Lucija Kerečin, Lora Cepetić, Nikola Kotur, Ivana Ivić, Jelica Boto, Leo Jurešić i Luka Piasevoli, odnosno sedam najboljih kandidata, borili za ostvarenje imuniteta u showu. Onaj natjecatelj koji pobijedi ovaj izazov izbjegao je sljedeću eliminaciju i ostvario ulaz u top 19 natjecatelja showa. 

Prvi test koji su najbolji natjecatelji dobili bio je test osjetila. U njemu su u ograničenom vremenu trebali raspoznati što veći broj neimenovanih začina od njih 30. 

-  Ubit će me moji doma. Rekli su mi da sam loš u začinima i da će to sigurno biti prvi izazov. Evo ga pred mnom, rekao je smijući se Nikola prije početka izazova.

- Hvala bogu da su začini, da nije nekakva kokoš koju moram tranžirat, neka živina za masakriranje, ushićeno je reagirala 36-godišnja Dubrovčanka Jelica.

Izazov je ipak najgore riješila Ivana Ivić te je ostatak natjecanja pratila s galerije, s obzirom na to da je pravo na imunitet tako i izgubila.

- Nikakvu strategiju neman. Inače sa začinima nisam na ti. U kuhinji ne koristim puno začina, priznala je Ivana.

Najbolja u ovom izazovu bila je Zagrepčanka Lora Cepetić, koja je po zanimanju prehrambena tehničarka, a ostvarila je impresivnih 19 bodova.

U sljedećem zadatku testirale su se različite vještine natjecatelja. Nakon što su chefovi demonstrirali nekoliko tehnika pripreme hrane,  natjecatelji su ih u 15 minuta trebali replicirati što točnije i preciznije.

- Masakr dubrovačkom pilom. Uzet ću 100 kokoši i secirat ću ih, izmasakrirat ću ih vjerojatno 50, ali ostalih 50 će biti dobro. Ona 100. bit će bolja nego Melkiorova, prokomentirala je Jelica svoje tranširanje piletine. Ona je također, s obzirom na činjenicu da je obradila samo rajčicu i krumpir, izgubila svoje pravo na imunitet.

23. lipanj 2024 22:36