Sutra imate onu dugu smjenu na poslu i morali biste sa sobom od kuće ponijeti ručak koji ne iziskuje puno vremena za pripremu, a biti će dovoljno svjež i nakon nekoliko sati stajanja u posudi za hranu?
Imamo super recept za jelo koje je gotovo u 20 minuta.
Sastojci:
300 grama graška, svježeg ili smrznutog
400 grama tjestenine
3 žlice maslaca
1 češanj bijelog luka
malo parmezana
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuha.
Istovremeno u tavu stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vrije svega nekoliko minuta. Ocijedite ga, ali zadržite vodu od kuhanja.
Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode, a dok se tjestenina kuha na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu bijeli luk i lagano popržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.
Pola kuhanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (tri, četiri žlice) koja vam je ostala od kuhanja graška, dodajte proprženi maslac i bijeli luk te naribani sir.
Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se kuhao.
Posolite i popaprite po želji.
Ocijedite tjesteninu i prelijte toplim umakom , dodajte preostali grašak koji niste usitnili u blenderu.
Nakon serviranja na tanjure stavite malo ribanog sira, piše brzirecepti.info, a prenosi Slobodna Dalmacija.